2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP 650 H5V57EA - i3-at a népnek!

Adott egy gép viszonylag kulturált dizájnnal, anyagminőséggel és összeszereléssel, korrekt hardverrel.

[ ÚJ TESZT ]

Ami belül van

Ebben a részben szoktam úgy tenni, mintha értenék is a dologhoz. A gép lelke egy Intel Core i3-as, egészen konkrétan egy Intel Core i3 2348M processzor az ő két magjával, magonként 2.3 GHz-es órajellel. A chipset szintén Intel, méghozzá HM75.

A memória mennyisége a belépőszintű gépek esetén is 4 GB-ra nőtt, itt sincs ez másképp. DDR3, mi más? Azt azért fontos lehet megjegyezni, hogy a még egy fennmaradó SODIMM slotba még 4 GB-nyi memóriát be lehet helyezni, ha bárkinek is ingerenciája lenne 8 GB RAM-ra.

A tárhely bruttó 500 GB-ra van hitelesítve, ebből 426 GB a mienk. Alapvetően 2 partícióra van osztva az egész, de a D meghajtót a HP kisajátította magának „helyreállítási partíció” jogcímen. Jobb abba nem nyúlkálni, azt mondják.

A videokártya integrált, Intel HD Graphics 3000 névre hallgat, és 1 GB-os. De mutatok én több specifikációt is:

Elméletileg ez a hardver jó. Mert az. Nem igazán kellene elvileg megfektetnie egy átlagos, mindennapos használatnak. De az a baj, hogy mégis. Gondolom, azt nem kell mondanom, hogy egy FullHD videó és közepesebb játékok vígan elfutnak a vason, de azért nem teljesen felhőtlen az öröm. Vannak be-bedöccenések, akadások, tétlenkedés, de szerintem ez a Windows 8 hibája lesz, elég sok bugot tapasztalok a rendszerben, simán lehet ezt is erre fogni. Na, majd a 8.1…

Habár szintetikus sebességteszteket nem futtattam, azért egy Windows-élményindexet megejtettem. Íme az eredmény:

Ezenfelül pár olyan tesztet csináltam, ami azért a való életben is előfordul. Egy ilyen például a pendrive-ról gépre másolás esete. 781 MB-nyi zenefájlt mozgattam át, átlagosan 19.5 MB/s sebességet mutatott a Windows, fél perc alatt kb. meg is voltam. Ugyanennek a fájlmennyiségnek zipbe rakása a gyári tömörítővel konkrétan 66.25 másodpercet vett igénybe. Készítettem egy mini videót a Movie Makerben, másfél perces, képekkel, zenével, animációkkal, az egész kirenderelése 1080p-be 3 perc 4 másodpercbe került.

Tehát a gép gyors, kategóriájához mérten legalábbis.

Mindeközben egyébként a ventilátor egyszer sem pörgött föl, egyébként is halk, de ekkor sem zúdult föl egyszer sem. A gép egyébként nem annyira melegszik, az előző kb. 10 éves Acer gépemen 5 perc után tojást lehet sütni, itt ez a veszély azt hiszem, nem fenyeget. Itt nem melegebb a gép nagyobb használatnál, mint amikor megfogod a homlokodat. Ebből saccolva úgy 35-36 fokra melegszik föl, de átlagos, minimális használatnál ennél jóval hűvösebb az eredmény.

A gépen Windows 8 található gyárilag, és ugye október 17. 14:00 a dátum, mikor többek közt ez a gép is megkapja a 8.1-et. A HP pár extra szoftvert is tett föl, van Kindle alkalmazásunk, egy 1 hónapig élő Norton Security programunk, fönt van az Office 2010 telepítője, amivel próbaidőt is kérhetünk, de ha rendelkezünk kóddal, akkor egy diákverziós Office-szal is. Ezenkívül vannak CyberLink multimédiás programok, illetve a HP sajátjai, mint például egy backup-program, vagy egy útmutató a Windows 8-hoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.