2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hordozható 286-os plazmával

1989-ben biztosan egy vagyonba került. Laptopnak nem nevezném, mert nincs akku benne.

[ ÚJ TESZT ]

Összeszerelés

Az alaplap elég pofás lett. Pár dolgot még izopropil-alkohollal megpucoltam. Ez főként a kis kapcsolókat, csatlakozókat érintette. A memória környékén is kellett még tovább túlórázni fülpucolóval. Nem tökéletes, de az idő itt már szorított és még túl sok lépés volt hátra, hogy megpihenhessek.

A tápot is ki kellett pucolni. Nem is porcicát, hanem egész oroszlánfalkát kellett kilakoltatni. A végeredmény egy nagyon picit még poros, de nem tudtam sokkal jobban megpucolni nagyobb megbontás nélkül. A kondenzátorok is rendben vannak, így már mehetett vissza a helyére.

A billentyűzetet is szétszedtem. A gombokból lefőztem a jól bevált betűlevest. Két nagy kupaknyi WU2-vel dúsított forróvízben áztak 2 órát, amit alapos sikálás követett. Szőkítés nem fért bele az időbe, de szerintem gyárilag is enyhén barnás lehetett az alapszín. Összerakás után nagyon szépen kattogott a kék Cherry mikrokapcsolóknak köszönhetően.

A következő képen már majdnem minden a helyére került. 3. próbálkozásra sikerült úgy összerakni, hogy azt éreztem, hogy minden klappol. A kábeleket még el kellett rendezni és miattuk futottam neki ennyiszer. Az eredeti elrendezésnél pár kábel nem jó helyen volt. Eleinte a képek alapján próbálkoztam, de a józan ész többet segített.

Ez a végleges állapot, ahol a billentyűzet rendben benne van a neki szánt helyen és a felső takarót is feszülés nélkül lehetett felcsavarozni. A kereten, például a bal felső részen jól látszik, hogy több helyen is ragasztgatnom kellett a műanyagot, mert pár centis darabokra volt tördelve. Ez annak köszönhető, hogy a kábelek nem jól voltak, ezért feszült minden, majd a burkolat a hurcolás és az évek kombinációjaként több helyen is megrepedt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • GEO Persona GLT-216A

    Bemutatok egy igazi, prémium minőségű 30 éves laptopot mechanikus billentyűzettel és VGA kijelzővel.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.