2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HOMTOM S99 - nem százas

Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftverezettség

A régmúlt idők emlékét tovább erősíti a 2016-ban bemutatkozó MediaTek MT6750T rendszerchip, amely 4 darab 1,5 gigahertz, és 4 darab 1 gigahertzen működő A53-as magot tartalmaz. A SoC támogatja az ARM big.LITTLE technológiát, amelynek köszönhetően kisebb processzor igény esetén csak az alacsonyabb órajelű magokat használja a telefon, de az elavultnak számító 28 nanométeres gyártástechnológiájú chipset fogyasztása távol van az ideálistól. Raktak volna bele inkább alacsony akrilamid tartalmú tejfölös burgonya chipset. Mellőzzük a komolytalanságot, szóval a grafikus feladatok felelőse, az alapszinten megfelelő hatékonysággal működő, kétmagos Mali-T860-as IGP. Rendszermemóriából 4 gigabájt áll rendelkezésünkre. A 64 gigabájtos belső tároló szekvenciális olvasási sebességre 275.25 MB/s, a szekvenciális írásra pedig 93.38 MB/s eredményt kapott az AndroBench alkalmazást lefuttatva.

Az S99 szintetikus teszteken nem mutatott eget rengető eredményt – azért le kellett futtatni, mert AnTuTu eredmény nélkül egy telefont értékelni vétek lenne – íme.

Használat közben nincs alapvetően probléma a sebességével, akadásokkal, fagyásokkal nem találkoztam, igazából minden flottul ment. A PUBG MOBILE, amely szépen futott alacsony grafikai beállításokkal, 30 perc játékidő után 45 Celsius-fokra melegítette a CPU-t és az akkumulátort is.

A készüléken az Android 8.0 Oreo rendszer örvendeztet minket, abból is egy alap, letisztult verzió, így az alapvető rendszer programokon kívül szerencsére mást nem találunk az első bekapcsolást követően. A Google-szoftvercsomag és néhány AOSP alkalmazás értelemszerűen nem maradt azért ki.

Az extraként gyárilag egy hasznos alkalmazásokat magába foglaló ToolBag app és egy rendszer karbantartó System Manager nevű program a felhozatal. A beállításokban az új idők szele is megérinthet bennünket, ha aktiváljuk a manapság rendkívül népszerű arcalapú feloldást. A működésével kapcsolatban inkább idézném Szimbirszk leghíresebb szülöttjének mondását „Ami nem megy, azt ne erőltessük”.

A bosszankodás helyett nézzük meg inkább, hogy milyen csodákra képes a biometrikus azonosító. Például az ujjlenyomat-szenzort röviden érintve visszaléphetünk egyet a menüben, vagy éppen beérkező hívást is fogadhatunk a képernyő összetapicskolása nélkül. A „csodáknak” még nincs vége, mert dupla koppintással történő lezárást, a bejövő hívás némítása a telefon lefordításával, valamint egyéb szenzációs dolgokat is abszolváltak nekünk, a Gesture motion (magyarul nem beszélni) menüpontban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.