2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HOMTOM S99 - nem százas

Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A HomTom S99 két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és egy microSD kombinációban használható. Mindkét SIM kártya képes 4G hálózatokra lépni, dual standby technológiával, azaz két számmal is a hálózaton lehet lógni egyszerre, ha viszont az egyikről hívás folyik, a másik lekapcsolódik. A beszélgetési hangminőség megfelelő, a vonal mindkét oldalán jól érthető és hallható. A B20 mágikus kulcsszóként szerepel minden felülvizsgálatban, aggódni nem kell, itt is, jelen játékos ismeri a 800 MHz-es LTE sávot, így „bárhol” elmerülhetünk a 4G világában.

A kétcsatornás WiFi modem érzékenységét, teljesítményét dicséret illeti. A kis hatótávolságú rádiós kapcsolat nagyon jól működött a telefon és a Lenovo órám között. Lehetséges, hogy a Bluetooth 5 verziószámú kapcsolatot használó okosórának is volt ehhez némi köze. Mindenesetre úgy szerették egymást, mint ahogyan I. Harald (Kékfogú Harald) dán király az áfonyát, akiről Bluetooth (kékfog) vezeték nélküli szabvány is a nevét kapta. A navigációs képességekkel kapcsolatban problémába nem ütköztem, az iGO Navigation mindig megmutatta a „helyes utat”. Szenzorokból bőséges az ellátmány, az NFC, mivel Kínában ez Nem Fontos Cucc, azonban kimaradt.

Az üzemidő hosszú, mint a Jangce, amely Ázsia leghosszabb folyója. A 6200 mAh kapacitású Lithium-Polymer telep 3 nap után kért némi energia utánpótlást. Egészen pontosan 72 óra 30 perc elteltével, 8% aktív kijelző használattal merült le 20%-ra. Kétórányi YouTube videónézés alatt 13%-ot csökkent a töltöttség. A PCMark akkumulátor tesztjében 12 óra 4 perc után fogyott el a szufla. A készüléket 20-ról 100%-ra – a saját töltőjét használva – 4 óra alatt lehet feltölteni.

Mit kapunk a pénzünkért?

A HomTom S99 összességében egy szerethető telefon, azonban a 130 dolláros ársávban, azaz 35-40 ezer forint környékén elég erős a kínálat. A készülék négyféle színben vásárolható meg, ha valaki kedvet kapna hozzá. Nekem speciál két fekete landolt a kosaramban, 11 munkanap után már kezemben is voltak a gyönyörűségek, plusz költségek és meglepetések nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.