Hirdetés

2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Hogyan kezdjünk gondolkodni?

Hogyan kezdjünk gondolkodni - Amit nem tanítanak az iskolában „Az emberi lény az egyetlen, aki mára már...

[ ÚJ TESZT ]

Imagináció

Imagináció

Gyakran hallható a vizualizáció kifejezés is, ami lényégét tekintve ugyanaz mint az imagináció. Egy árnyalatnyi különbség van a kettő között. Ahogy az idegen kifejezés nevében is benne van, az imagináció során a képzelőerőnket is használjuk, esetleg szabad teret engedünk a lelkünk mélyéről feltörő képes üzenetek megjelenésének, míg a vizualizáció vonatkozhat inkább már ismert folyamatok, emlékek vagy körülmények előhívására. Szebb jövőnk felé haladva, egy dologra szakképzettség nélkül is használnunk kell a képi megjelenítés eszközét. Ez nem más, mint az általunk meghatározott legfőbb cél. Ha eljutottunk odáig, hogy bizonyosak vagyunk minden részletében, koncentráljunk és vágyakozzunk rá, ahányszor csak tehetjük. Képzeljük el magunkat és áhított körülményeinket a lehető legnagyobb részletességgel és életteli módon. Lássuk azt lelki szemeink előtt úgy, mintha mindaz már most valóság lenne. Ami a legfontosabb, higgyünk benne, hogy valóra válnak. Ennek csak egyetlen akadálya lehetséges. Mi magunk.

A képi megjelenítés eszközét nyugodtan használhatjuk a mindennapok során is a relaxációnál leírt módon, amikor az ellazult és kellemes állapotban előre átélünk minden részletében egy kihívással járó eseményt, például egy állásinterjút, vagy egy meghatározott félelmünk legyőzését, mint amilyen számomra az első repülőút volt.

A témának komoly szakirodalma van. Egy könyvet mindenképpen érdemesnek tartok az elolvasásra, Shakti Gawain „Teremtő képzelet”-ét. A szerző az imaginációt nem csak egy módszernek tekinti, hanem inkább életformának, olyannak, ami természetes módon fejleszti személyiségünket és teremt szebb világot magunk köré.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Embernek lenni

    A hitem aláássa a logikámat és a logikám pedig a hitemet! Tudom, hogy nincs értelme, de a hit pont erről szól.

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.