2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Hogyan kezdjünk gondolkodni?

Hogyan kezdjünk gondolkodni - Amit nem tanítanak az iskolában „Az emberi lény az egyetlen, aki mára már...

[ ÚJ TESZT ]

Az egyensúly

Az egyensúly

Egyensúly mindenben. Harmónia. Az Univerzum természetes rendje, ami szerencsés esetben lehet életünk vezérlő motorja is. Mindenben megtalálni az egészséges mértéket, kialakítani a megfelelő egyensúlyt. Ez már a tudatos gondolkodás magasiskolája. De nem kell megijedni tőle. Mindannyiunkban meg van a képesség hozzá. Ami igazán fontos, először magunkban kell rendet tennünk. Nem szabad, hogy tudatunk és testünk egymás ellen hadakozzon. Értelmünk és lelkünk is harmóniában kell, hogy együtt alakítsák ki tudatunkat, irányítsák okosan átgondolt cselekedeteinket az élet minden területén. Komoly kihívást jelent ez napjainkban, amikor körülöttünk gyakorlatilag minden a feje tetején áll, az emberek kifordultak saját magukból, tönkretettük a természetet, elfeledkeztünk mindenről, ami értékes és szép. Remek személyes célokat lehet ennek kapcsán magunk elé tűzni. Kezdhetjük például a munka és a magánélet viszonyával.

Az összefogásban rejlő erő

Két példát már eddig is láthattunk ennek kapcsán. Emlékezzünk vissza a Senoi törzsre, akik nagy családi közösségekben értelmezik és követik álmaik üzeneteit. Sokan, együtt. Remélhetőleg igazak az izlandi csodáról szóló beszámolók is, ahol egy maroknyi nép fogott össze teljes egységben és rázta le magáról a rabigát örökre.

Az is jól látható, hogy az utóbbi időben egyre többen ébredeznek világszerte a rájuk kényszerített hipnózisból, illetve egyre többen vállalnak szerepet különféle közösségekben azok közül, akik már magasabb tudatossági szintet értek el.

A Facebook-on követem egy ideje az „Earth. We Are One” (Föld. Egyek vagyunk) nevű oldal posztjait. Néhány nappal ezelőtt az oldalt karbantartók egy közösség megalakítására szólítottak fel a rövidítésből adódó EWAO név alatt. Ennyi idő alatt több mint tíz ezren csatlakoztunk a világ minden pontjáról a legkülönbözőbb etnikai és kulturális háttérrel. Az első két nap során kiveséztük a tudatossággal, a filozófiával és kvantum fizikával kapcsolatos kérdéseinket. Ezután elkezdtek egyre többen olyanok is csatlakozni, akik teljesen hétköznapi gondolataikat és az élet mindennapi kihívásaival kapcsolatos kérdéseiket tették közzé. Mindnyájan arról számolnak be, hogy kézzelfoghatóan érezhető a támogató szeretet és megértés, amit korábban sehol nem tapasztaltak. Nincs olyan poszt, amihez ne szólnának hozzá értékes és szeretetteljes tanácsokkal, véleményekkel. Legtöbben csak egy-egy elismerő vagy örömüket kifejező szóval kapcsolódnak a témákhoz. Az sem baj, hogy ez a virtuális térben történik, és esetleg a hétköznapok során nem vagyunk közel sem olyan tökéletesek, mint hozzászólásaink alkalmával. Ez így is egy nagyon komoly, egymást a fejlődésben segítő gyakorlat, ami a maga természetes egyszerűségében minden válaszkeresőt mágnesként vonz.

Követek egy magyar oldalt is, a Kvantumklub.hu-t. Sajnálom, hogy nincs lehetőségem összejöveteleiken részt venni, ahol az utóbbi időben már egy gombostűt sem lehet leejteni. Tarnóczy Vilmos nagyjából egy évtizedes erőfeszítései most hozzák meg első gyümölcseiket. Vilmos célja, hogy a magyar embereknek segítsen a tudatos gondolkodásban, az abban való fejlődésben.

Rengeteg témakört érintettünk ebben a két fejezetben és számtalan területét vizsgáltuk meg életünknek. Reményeim szerint sokat jegyzeteltünk és valamennyit haladtunk is előre sorsunk irányításának a kézbevételében. Ne fejezzük be a tanulást, gondolkodásunk tudatossá tételét itt. Keressünk, kutassunk tovább. Jussunk el mindannyian arra a szintre, ahol már magától értetődik számunkra az, hogy önbecsülésünk és az hogy mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben, teljes egészében attól függ, hogy milyen mértékben van sorsunk irányítása a kezünkben, attól hogy képesek vagyunk-e uralni gondolatainkat. Ez a feltétele annak, hogy ki tudjuk adottságainkat és lehetőségeinket aknázni. Ne érjük be kevesebbel, mint amit a Világegyetem szánt nekünk születésünk pillanatában. Félelem mentes, tartalmas életet, erős alapokon nyugvó lelki békét. Tudást és szeretetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.