2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hangszóróteszt: Edifier HCS2330 2.1

2.1-es hangszóró külső erősítővel

[ ÚJ TESZT ]

Teszt: 2.rész - Hangzás

Mivel nem vagyok otthon annyira a témában ezért viszonyítani az eddigi hangrendszereimhez, illetve ismerősök hangrendszereihez tudok :
Ozaki B5, Logitech X-540, X-230, Z-10, Z-4, Z-2300, Genius 1255A, 2000X, M-Audio AV40, Edifier S330D

Első tapasztalatok:

Bekapcsoláskor nincs pattanás és nem súgnak, búgnak üresjáratban a hangszórók.

A külső erősítőn lévő szabályozókkal nagyon könnyű a szett kezelése, viszont csak egy mute gomb van az elején ami benyomáskor szépen lehalkítja a hangszórót és alvó állapotba állítja azt.
A hátulján van egy áramtalanító kapcsoló, de ha azt használjuk akkor elvesznek a treble és bass beállítások.

Bejáratási idő:

A Z-2300 4 év alatt már bőven bejáratódott.

Az Edifier-nél a szateliteknek ~4 nap kellett mire változott a hangképük, először sem volt velük semmi problémám de a középhangok sokat javultak pár nap alatt. Első hallgatáskor a TREBLE-t 3-ra állítottam mostmár csak 1-en van a 10-ből.

A mélynyomó teljesen rendben volt első bekapcsoláskor.
Az eddigi Logitech hangfalaimnál pont fordítva szokott lenni, inkább a mélynek kellett mindig egy kis idő.
A mélynyomó nagyon szép basszust produkál (minimális hangerőn is), a Z-2300-nál sokkal dinamikusabb és pontosabb.
Sokkal tisztábban hallom hol van a basszus eleje és a vége. Olyan érzés mintha mellbevágna, ütne a basszus. Az M-audio AV40-en van egy bass boost gomb a hátulján, vele volt hasonló élményben részem csak ez jóval lejjebb tud menni.

A magasak szinte tökéletesek ( az én fülemnek ) és végre a középhangok is jelen vannak hála a 2 utas szateliteknek. A Z-2300 nem jó viszonyítási alapnak( szerintem hangminőségben nem rúg labdába/de megvannak a maga előnyei a maga 200Wattjával ), így leginkább a Genius 1255A és az M-Audio közé tenném a produkált hangminőséget.

A Genius 1255A-nál észrevehetően szebben szól. Nekem a Genius-ból hiányzott az a plusz mély amit a mélyláda ad a filmeknél, játékoknál. Amúgy meg voltam elégedve vele, zenére nagyon jó volt, főleg ezért az árért..

A HCS2330 jóval hangosabb a Geniusnál mivel mindegyik hangszórónak megvan a maga szerepe amikre az erősítő nagyon pontos jelet küld. A mélyláda csak akkor szólal meg mikor át kell venni a szatelittől mert az már nem tud "lejjebb" menni..

A hangerőt 1-60ig lehet állítani, 50ig torzulásmentes minden, utána a beépített védelem elkezd leszabájozni, de közben nem romlik vészesen a hangkép...
20-25 környékén használom filmre és játékra. Zenénél 30 körül már a szomszéd is hallgathatja a kedvenc számaim. Háttérzenének 10-15 körül bőven elég, a mély nagyon szép kis hangerőn is.

Elhelyezés:

A szatelitek akkor szólnak a legjobban, ha pont rád néznek, ezért érdemes minél magasabbra rakni őket a tökéletes élményért.
Nekem sikerült fülmagasságban elhelyezni őket az asztal két szélén.
1 méterre vannak egymástól és hihetetlen, hogy milyen szépen ossza szét a jelet az erősítő a csatornákon.

A legjobb példa erre amikor egy bizonyos Vangelis számnál a bal oldalról csak a szintetizátort hallottad a jobb oldalon pedig egy lantnak a hangját, subból pedig a dob hallatszik.

Nagyon jól pozicionálja a hangokat, minden ott van ahol lennie kell.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.