2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Hajrá, hajrá FTC!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

"Hajrá Fradi, hajrá Fradi, Hajrá fiúk, mert fő a győzelem, Száz kisleány, egy gólra...

[ ÚJ TESZT ]

"Hajrá Fradi, hajrá Fradi,
Hajrá fiúk, mert fő a győzelem,
Száz kisleány, egy gólra vár,
Száz csókot ád majd a győztes meccs után,
Hajrá Fradi, hajrá Fradi,
Hajrá fiúk, csak tovább!
Süvít a labda, a hálóba balra,
Hajrá, hajrá, F T C.
Fradi, a szívünk zöld-fehér, sok dicsőt mesél,
Tizenegy bátor sportoló, száguld mint a szél.
Sok-sok ezer szurkoló, mind győzelmet remél,
Fradinak újra győzni kell, csak ez lehet a cél!"

Ugye hallottuk már ezt a pár sort valaha? Na igen, a válasz nem egyértelmű. Miért nem? Ennek több oka is van. De a "Ria, ria, Hungária" sem szól már túl gyakran. Az előző generáció a múltat sírja vissza, a felnövekvők pedig, nos ez egy bonyolult téma. Szerintem többféle hozzáállás van
-A laikusok. "Magyar foci? Haggyámá'. Hülye vagy?" Talán ők vannak a legtöbben. Manapság egyfajta divat lett szapulni a magyar labdarúgást. Sajnos a minősége miatt nagyon sokan alapvetően meg sem akarják ismerni, hogy milyen az a bizonyos hazai. Pedig nagyon jó szórakozást tud okozni, embereket, társaságokat hozhat össze, akik aztán együtt sírnak-nevetnek.
-A fanatikusok. Na ők azok, akiket a legtöbbször emlegetnek a híradásokban, a botrányokban. Az a bizonyos 'B-közép'-ahogy sokan ismerik. Ők mindent megtesznek a klubbért, végigugrálják és éneklik a meccseket, kitartanak a legnagyobb válságbann is. Fradistaként megértem a rivalizálást, de azt nem tudom elfogatni, hogy valakit pusztán azért, mert Újpesti(áléáléáléóóó, f*sszopóóóó Úúúújpeeest), MTK-s(Gá-gá-gá, b*zi MTK), vagy akármilyen klubbnak szurkol, megrugdossanak, megverjenek, megalázzanak. Sajnos az ő rossz hírük miatt terjednek el olyan közhelyek, miszerint "Fradi játszik? Akkor ott bunyó lesz", és hasonlók. (Fradi meccsen évek óta nem volt bunyó, hansúlyozom, MECCSEN)
-A focista srácok. Velük van talán a legnehezebb dolgunk. Őket láthatjuk Barca, Real, MU, Juve, vagy akármilyen sztárcsapat mezében rúgni a labdát a suliban, tereken, stb. Van bennük tehetség, szeretet a foci iránt, de alázat az kevés van bennük. Emellett legtöbbször őket sem nagyon érdekli a magyar szint, de ilyen mentalitással nem lehet elérni külföldön. Sajnos legtöbbször belőlük nem lesz senki a foci terén, maximum néha a haverokkal összejönnek játszani.
És akkor ott vagyunk MI, azon kevesek, akik kultúráltan, reménykedve figyelik a lehangoló produkciót, szurkolnak, kitartanak, és tűrik azt a sokmindent, amit a fent felsorolt három embertípustól nap-mint-nap megkap.
Mindent összevetve, a magyar focin teljesen kiütközik a tipikus magyar mentalitás, a nemtörődömség, a múlton való rágódás. Nem valószínű, hogy itt, a Logouton sokakat érdekel a téma, de azért mindenki gondolkodjon el rajta, Ő melyik csoporthoz is tartozik, és hogy jó-e ez így...

Azóta történt

  • Nyílt levél

    Tisztelt Hőbörgő Öregúr! Engedje meg, hogy gratuláljak a mai, FTC-Érd (1-1) edzőmeccs utáni...

  • ComeBack!

    Kacifántosan indult a szezon első meccse. Megvettem a két jegyet, de akivel mentem volna, lemondta a...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.