2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HaiPai i9377, Samsung Galaxy S3 klón

A kínai másolóüzemek teljes kapacitáson működnek, de néha-néha némi egyedi ötlettel is előrukkolnak.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia folyt., GPS, verdikt

Rádió

Fülessel remekül működik, csatornákat szépen megtalálja. Az RDS hibátlanul kiírja a csatornák nevét. Egyszóval ez korrektül teszi a dolgát. A kihangosítás is rendben. :)

GPS

Az jópofa volt, ahogy 5 percig vártam az udvaron, hogy jelet találjon. Természetesen próbáltam frissíteni az A-GPS-es részt, sőt ezt a számomra új EPO-sat is, de semmi sem segített. Aztán eszembe jutott, hogy itt a PH!-n találtam egy Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikja nevű fórumot és ott az első hozzászólásban sok mindenről írtak, többek között a GPS-ről is...

Kettő, a topicban ajánlott programot is próbáltam: mindkettő működött, de a Mobileuncle MTK Tools a mérete okán, és mert berakta magát autorunba és így minden indításnál automatikusan elindult, nem lopta be magát a szívembe, így maradt a GPS Status - Test & Fix. Ez egy kicsi, egyszerű, átlátható progi, és nem utolsósorban tényleg csak erre a GPS-es témára van kihegyezve.


GPS Status - Test & Fix

A lényeg:

1.: GPS és internetkapcsolat legyen bekapcsolva (a wifi olcsóbb, de értelemszerűen nem mindig megoldható)
2.: GPS Status - Test & Fix-t elindítjuk, majd Reset GPS, utána Get Xtra Data
3.: Ekkor türelmesen várunk (egy esetben 2 percig is szötymörgött)
4.: Elkezdi megtalálni a program a műholdakat (közben csökken a pontatlanság)
5.: Elindítjuk a használni kívánt alkalmazást. (Maps, Navigation, stb.) Megj.: a Navigation-nak pl. menet közben is kell az internet! Az út újratervezés funkció is csak úgy működik.

Az viszont szomorú, hogy ezt a játékot minden GPS bekapcsoláskor el kell játszani! :(

Végszó

Arról még nem esett szó, hogy az alcímben mire is utaltam az egyedi ötlet kapcsán. :) Nos, ha a kedves olvasó eddig eljutott az írásomban, akkor elárulom mire gondoltam: kínai barátaink elhelyeztek egy "Időzített ki és bekapcsolás" menüpontot a beállításokban (Settings)! Oké, a kikapcsolás végül is nem akkora dolog, de a bekapcsolás már más tészta...

Miért is jó ez nekünk? Ezzel kiküszöbölhető az okostelefonok egyik legnagyobb "rákfenéje". Arra gondolok, hogy kikapcsolt állapotban nem tudnak ébreszteni, miközben a dumbphone-ok már hosszú évek óta ismerik ezt a "trükköt".

Tehát: a felhasználó beállít egy shutdownt pl. este 11 órára, így gyakorlatilag a legenergiatakarékosabb üzemmódba kerül a telefon. Majd pedig beállít egy hajnali bekapcsolást, mondjuk 10 perccel az ébresztésnek beállított időpont előttre. Így gyakorlatilag a telefon ébred először, és mint gondos asszisztens, a megadott időben felébreszti a gazdáját. (PDA: personal digital assistant rövidítése, magyarul digitális személyi asszisztens)

Mit is írhatnék zárszóként? Lehet furán hangzik, de az említett hibák és "érdekességek" ellenére elégedett vagyok a készülékkel. A mindennapi használat közben nem tapasztaltam kirívó gondokat, és hát mutasson már nekem valaki olyan készüléket, ami gyárilag tökéletes!

Az más kérdés, hogy a frissítések problémája a levegőben lóg. Többször megkerestem a magyar forgalmazót és ugyan kaptam ígéretet a leendő frissítések kapcsán, a mai napig nincs infóm új Android verzióról.

Pro

- ár
- korrekt vas (kijelző, proci)
- dualsim (főleg ha valaki erre hajt)
- 4.1-es JB (ugye a 4.2 a legfrissebb, de ez egyelőre inkább a Nexusok privilégiuma)

Kontra

- frissítések hiánya (egyelőre)
- videók kezelése
- magyar nyelvet nem ismeri
- GPS-es macera

TETSZETT!

További tapasztalatok, folytatás, erre.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.