2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Haier XShuai HXS C3 – a mosolygós kis béka

Komoly népszerűségre tettek szert a robotporszívók, csodát azonban ne várjunk, a működtetésükhöz kell az ember.

[ ÚJ TESZT ]

Karbantartás, összegzés

A gépházában egy a Xiaomi által is használ, gondozásmentes Nidec szénkefe nélküli motor dolgozik, aminek fordulatszáma eléri a 12000 fordulat/percet, eközben 1000 Pa szívóerőt fejt ki a rendszer. Az erőforrás zajszintje 70 decibel. A cserélhető 2600 mAh kapacitású Lithium-Ion akkumulátor 90 perc munkaidőt engedélyez. Ha a töltöttség 15% alá csökken, a robot önállóan megkeresi az energia forrását. Feltölteni 210 perc alatt lehet 100%-ra.

Felmosáskor ajánlott lágyított szűrt víz, vagy desztillált víz használata, így a vízkővel sem lesz gondunk és a felület is foltmentesen szárad. A portartály és finomszűrő vízben mosható, a HEPA szűrőt pedig levegővel fújuk ki, napi használat esetén három, heti pár alkalom esetén öt-hat hónap elteltével cseréljük ki! Az oldalkefék és a robot alján található kefe eltávolítása szakértelmet nem igényel, minden alkalommal tisztítanunk kell a felcsavart szennyeződések (hajszál, cérna) miatt. Napi használt esetén másfél-két év után lesznek csere érettek. Az akkumulátort komolyabb kapacitás csökkenés nélkül 600-1000 alkalommal lehet újratölteni, ami mindennapos takarítás esetén barátok közt is két, de inkább három évet jelent, utána jöhet a csere.

A Haier XShuai HXS – C3 takarítási minőségével teljes mértékben elégedett voltam. Hagyományos porszívóval takarítani csak ott kellett, ahová csak egy vékony porszívó csöve fér be. Az XShuai kapott egy második generációs, az Epson által gyártott giroszkópot, ezáltal szisztematikusan takarít. Feltérképezi a helységeket, a berendezési tárgyak helyzetét megjegyzi, és a területet sávokra osztva, egymás után járja be, pont úgy, ahogy mi is tennénk. A Haier szoftvere sokkal kifinomultabban dolgozza fel a szenzoroktól beszerzett jeleket, mint például a véletlenszerűen takarító ILIFE V5S Pro, ezáltal jóval rövidebb idő alatt végez a takarítással. A hatékony munkavégzés érdekében ajánlott robot kompatibilissé tenni az otthonukat. Érdemes úgy elpakolni, hogy a gép szabadon tudjon közlekedni. A széthagyott kábelek, játékok, sűrű szövésű shaggy szőnyegek feladják a leckét, az intelligens porszívónk elakad, emberi beavatkozást igényel.

Összegezve az eddig leírtakat. A nagy szívóerő és az alsó kefe rendszer miatt, nagyon jó a takarítás minősége. Nem összevissza bolyong, ezáltal rövidebb idő alatt kitakarít. A porszívózás és a felmosás a külön tartályoknak köszönhetően egyszerre végezhető. Telefonon keresztül akár a távolból is irányíthatjuk, és egyúttal körülnézhetünk a lakásban, hogy minden rendben van-e. Negatívumként a virtuális fal hiánya, és a plusz kiegészítő nélkül nem működő Amazon Alexa hangvezérlést említeném meg. Azért csodát ne várjuk, nem a Skynet által létrehozott mesterséges intelligencia dolgozik a géptestben, mely öntudatra ébred. Előfordul, hogy igényli a humanoid erőforrás segítségét.

Hatalmas segítséget jelent otthonunk tisztán tartásában, és rengeteg időt spórol meg számunkra egy jó robotporszívó. A család új kedvencét a Gearbesttől szereztük be. A családi kassza 71 ezer forinttal lett soványabb (268 USA dollár). A termék EU raktárból érkezett, nem volt további fizetnivalónk.

Előzmények

  • ILIFE V5S Pro robotporszívó

    Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.