2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Haier w910 – nem mosógép

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy kifejezetten jó készüléket kaphatunk a pénzünkért: erős hardver, jó kijelző, részben víz- és porálló.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, egyebek

Biztosan sok egyéb aspektusból lehet megvizsgálni egy telefont, de nálam alapvetően három terület számít: általános érzet, használati sebesség, elvétve kamera. Tudom, sokan filmeket néznek a telefonjaikon, mások játszanak, zenét hallgatnak. Ezen területekben nem vagyok otthon. Azért kipróbáltam a zenét, ami szólt úgy két percig, aztán leállítottam. Nem volt vele semmi különösebb problémám (azt hiszem). Egy filmelőzetest is megnéztem rajta HD-ben, azzal sem volt gond. Játék terén még kevesebb kínzást adtam a készüléknek, így erről egyáltalán nem tudok nyilatkozni. Akiknek e téren hiányérzete támad, azoktól ezúton is elnézést kérek – én már kinőttem ezekből a dolgokból.

Általános érzet terén viszont nagyon erős a készülék. Nem recseg, ropog, jó kézbe venni, jó ránézni, masszív. Nem érzem azt, mint a mostani Star S5 esetén, hogy vigyázni kell rá, mint egy hímes tojásra. Ötös.

A használati sebességgel sincsen semmilyen gondom, nem akadozott a készülék, tette a dolgát minden helyzetben. A kamera is egész jó minőséget hoz, amennyiben nem egy DSLR teljesítményét várjuk tőle, hanem tisztában vagyunk a ténnyel, hogy ez egy 36.000 Ft-os telefon, aminek a fényképezés a sokadlagos funkciója. Nem is nagyon akarom hasonlítgatni, inkább hamarosan töltök fel néhány képet, aztán mindenki maga tudja eldönteni, hogy számára megfelelő-e a 8 MP-es kamera teljesítménye vagy sem (az előlapi 1,3 MP-es kamerát külön nem teszteltem fotózás céljából).

Az akkumulátor ugyan csak 1760 mAh, ami nagyon kevésnek tűnhet, de talán csak a jó optimalizálásnak köszönhetően, a készülék jól bírja szuflával. SIM kártya ugyan nincs benne, de még mindig egy töltéssel megy 4 nap után, pedig azért nyomkodtam is a készüléket, a WiFi pedig állandóan be van kapcsolva. Nem hiszem, hogy az én intenzív használatomban, ne bírna ki könnyedén egy napot a készülék (pedig még nem volt olyan telefonom, ami másfél napot bírt volna). Persze megtehette volna a gyártó, hogy ráhazudik az akkura egy nagyobb teljesítményt, ahogy ez kínai barátainknál szokás, de nem éltek ezzel a nevetséges módszerrel. Így bizonyára lesznek olyanok, akik ezen technikai adat alapján inkább elfordulnak a készüléktől, pedig érdemes adni egy lehetőséget neki, mivel mint tudjuk, nem minden a méret…

A mobil – talán már kiderült a bevezetőből is – Kínából érkezett. Amikor rendeltem, még drágábban osztogatták, mostanra már esett az ára, de még így is azt kell, hogy mondjam, egy kifejezetten jó készüléket kaphatunk a pénzünkért.
Ugyanakkor azt sem árt a szemünk előtt tartani, hogy bár van garanciális ügyintézés, de ilyen esetben vissza kell postázni a messzi Ázsiába, ami sok idő, majd várni, hogy mit mondanak kis barátaink a problémáról. Ez könnyedén eltart egy hónapnál is tovább.

Ezért cserébe viszont kapunk egy erős hardverrel és szép kijelzővel felszerelt részben víz- és porálló készüléket. A hazai piacon ezért az árért a népszerű gyártótól egy Samsung Galaxy Young, Fit vagy Music készüléket kaphatunk meg bolti garanciával. Hogy kinek melyik éri meg jobban, azt meghagyom szabad ítélkezésre. Mindenesetre nehéz olyan helyzetet elképzelnem, ahol a Haier w910-et választó illető csalódást él meg a döntésében.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.