2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Hacktivity 2007 tapasztalatok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vége. Sikeresen lezavartuk ezt a Hacktivityt is. Sokat dolgoztunk vele, az utolsó napokban...

[ ÚJ TESZT ]

Vége. Sikeresen lezavartuk ezt a Hacktivityt is. Sokat dolgoztunk vele, az utolsó napokban mindenki keveset aludt, ráadásul én még valami vírust is összeszedtem (nem számítógépeset), de azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk. Itt az ideje, hogy én, a saját nevemben összegezzem a tapasztalatokat.

1., Ahogy számítottunk rá, sokkal többen jöttek az IT biztonsági szakmából, mint korábban, de megmaradtak a fiatal, nem feltétlenül öltöny-nyakkendős látogatók is. Ami külön jó, hogy még vasárnap délutánra is maradtak nézők, mondjuk nem túl sokan. Nekem nagyon sokan gratuláltak, amiből azt szűröm le, hogy voltak elégedett látogatók. Biztos volt olyan is, akinek nem tetszett valami, az írja meg a fórumba, vagy a blogba.

2., A Fonó volt szerintem az eddigi legjobb helyszín. Máshol nem volt még ilyen nyitottság. Egyszerre lehetett előadást nézni, és mondjuk sörözni is. Egy kolléga külön kiemelte ezt a lehetőséget. Ráadásul hely is volt bőven, tehát még lehet itt fejlődni. A hely egész hangulata tökéletesen passzolt ahhoz a szellemiséghez, amit én elképzelek. Persze erről lehetnek viták, de én jövőre is a Fonót fogom javasolni.

3., A programok elég vegyesek voltak. Nagy tapasztalat, hogy aki jó előadó, az nem feltétlenül mond érdekes dolgokat, aki pedig jó hacker, az nem feltétlenül jó előadó. Én személy szerint Kovács Lászlót, Illés Marcit, Gara Pétert és Szigeti Szabolcsot emelném ki, az ő előadásuk szerintem nagyon jól sikerült. Persze a többieké is jó és hasznos volt. Az ebédek után viszont valamilyen ütős programot kell tenni, hogy visszajöjjön a nép.

4., Sokan mondták, hogy ennek egy hacker konferenciának kéne lennie. Nos, az esti programban láthattunk olyat, amit máshol nem. Aki ott volt, az pontosan tudja, hogy mit veszített az, aki nem volt ott. Remélem, hogy kialakul majd az, hogy az ilyen esti rendezvényeket hogyan lehet a lehető legjobban megtartani. Mindenesetre köszönet a fiúknak az estéért!

5., A blogbejegyzésben olvasom, a helyszínen pedig tapasztaltam, hogy a hétvégi időpont sokaknak fájt. Én ragaszkodnék továbbra is a hétvégéhez, és persze a két naphoz is, mert ez is egy olyan pont, ami kiemeli a konferenciák közül a Hacktivity-t. Különben is, ha Erotika Kiállítást lehet hétvégén rendezni, akkor Hacktivity-t miért nem? Azért a mi rendezvényünk sem egy tipikus konferencia volt. Erről is fogunk persze jó sokat vitázni.

6., Nagyon népszerűek voltak a szerzői jogi, fájlcserélős előadások, és szerintem a workshopok is. Ezekre is jobban rá kéne feküdni. Talán nem érték el a célközönséget, ki tudja? Jobban kéne reklámozni a rendezvényt, de legalábbis el kell érni, hogy aki már volt, az várja a következőt. Ebben még van hova fejlődni.

Összességében szerintem ez volt az eddigi legjobb rendezvény, de nem éreztem akkora minőségi ugrást, mint amekkorát vártam. A legnagyobb tanulság, hogy nem maradhat ki még egyszer egy év, mert akkor elmúlik a varázsa. Uff, szóltam. Innen a tietek a pálya, írjátok meg, hogy ti mit gondoltok a rendezvényről!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.