2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gyere el a 9. BRSZK-ra!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ismét tárt karokkal, rengeteg retro számítógéppel és egyéb látványos dolgokkal vár a BRSZK!

[ ÚJ TESZT ]

Hölgyek, Urak!

Büszkén mondhatom, hogy immár a 9. alkalommal szervezzük meg a BRSZK-t, azaz Bacsis Retro Számítógép Kiállítását!

Az elmúlt alkalmak már csak arra is jók voltak, hogy rengeteg sok tapasztalatot szerezzünk a csapatunkkal, így biztosítván azt, hogy évről-évre emeljük a színvonalat, és megígérhetem, hogy ezúttal is szívünket-lelkünket kitesszük azért, hogy ti, kedves látogatók, jól érezzétek magatokat!

Kérlek engedjétek meg, hogy ezúton hivatalosan is bejelentsem: sok szeretettel várja a látogatókat a 9. BRSZK!

2024. június 29-én szombaton 10-20 óráig, 30-án vasárnap 10-18 óráig várjuk a kedves érdeklődőket!

A helyszín változatlan: Füle, Petőfi S. u. 12. - Sportcsarnok

Mint ahogy fentebb is írtam, mindig igyekszünk szebbek-jobbak-ügyesebbek-okosabbak lenni, ez idén is így lesz! A BRSZK keretein belül kb. 60 fő segédkezik ilyen-olyan formában! Természetesen a háttérben tevékenykedő társaim munkája is épp annyira fontos, mint a kiállítóké, ám a látogatókat mégis az utóbbiak munkája/gyűjteménye fogja érdekelni! Lássuk tehát, idén mi az, amit felvonultatunk?

A közel 30 kiállító közül:

Ezúttal is Frescho-val nyitnám a sort, akinél most is lesz minden, ami nem x86, de meghatározó volt a 80-as és 90-es években, az Acorn-tól kezdve a C64-en át a ZX Spectrum-ig!

Hege & MrDozer: mivel a Commodore volt a legfajsúlyosabb márka a PC mellett, idén MrDozer és Hege egy külön standot működtet a márka szerelmeseinek néhány érdekességgel, kiegészítővel. Egy igazi ritkasággal is bővül a kínálat. A különleges vendég egy nem túlzottan ismert modell, a C116-os lesz.

Vorszki Ádám, cingarius dobozos alaplapokban, és VGA kártyákban utazik, így tőle pedig dobozos alaplapokat, és VGA kártyákat lesz lehetőségünk megtekinteni. Tavaly az Abit vonalat mutatta meg, idén az Asus termékekre fogja kihegyezni a standját.

Schilence videokártya gyűjteménye eddig sem hiányozhatott a kiállításról, idén sem fog! Ő is folyamatosan bővítgeti/reszelgeti gyűjteményét, így aki tavaly (is) látta a VGA-s szekciónkat, garantáltan idén is fog újdonságokat látni.

Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z is beszáll a videokártya kiállításba, továbbá bemutatja a szintén minden évben látható, hatalmas, dobozos PC játék gyűjteményét.

Cocoon-Z a retro-lanparty sarokért is felel. Egymás vagy akár Cocoon-Z ellen idén már egy, akár futballcsapatot lefedő gépparkon mérkőzhetnek meg a játékosok!

Robi BALBOA Szintén szerves tagja volt már korábban is a kiállításnak, ám eddig inkább a háttérben segédkezett. Tavaly már kapott egy kisebb szekciót magángyűjteménye, ám azokat még tovább bővülve, immár különálló kiállítóként fog szerepelni a BRSZK keretein belül. Tőle is VGA kártyákat, különleges alaplapokat lehet majd látni.

Madara-san hadrendbe állítja a retro konzolokat, Nintendo, Sega és a Playstation több modellje is kipróbálható lesz, illetve tervezi, hogy idén kisebb előadásokat is fog tartani!

Pdaw pedig a manager kalkulátor és PDA gyűjteményével kápráztatja el az érdeklődőket!

ndman77 az előző kiállításhoz csatlakozott először, és eldobtuk az agyunk a szépen "megkomponált" standja előtt, ahol mobiltelefonok voltak láthatóak. Idén még tovább csiszolja a részlegét, és ismét megmutatja telefonjait/hordozható készülékeit.

ndman77 gyűjteményét kiegészítve quailstorm további telefonokat mutat be, így erősítvén a telefonos szekciót még tovább:

Alpi ahogy eddig is megszokhattuk, beizzítja az extrém-tuning részleget, és nem fogja sajnálni a szárazjeget, így minden MHz-et kisajtol, amit csak lehet!

Bacsis azaz jómagam részéről a CPU gyűjteményem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről-évre követhető lesz a PC számítógépek fejlődése.

Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni!

De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster projektorral kivetítve, vagy a LaserDisc lejátszó.

Idén is megtekinthetik a látogatók Skutai Gergő Intel Atom-alapú gépeit, és kipróbálhatják a kedves látogatók, hogy az alacsony fogyasztású gépek milyen kiszerelésben kaptak helyet a piacon, és hogy (igaz, korlátozottan, de) ezeken is lehet játszani:

BRSZK-Regamex két jó barát, s ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Sakman, amolyan kiállítás a kiállításban alapon elhozza nekünk a Regamex-et, és Sakman jóvoltából további különleges konzolokat is ki lehet próbálni.

Büszkén mondhatom, hogy az IPON computers immár második alkalommal fog kiállítani, természetesen korhű, és a kiállításba tökéletesen passzoló számítógépes perifériákat, komplett számítógépeket. Személyes kedvencem, az a 286-os, amire a Pinball Dream nevű játék fizikai kezelőszerve is csatlakoztatva van, így, még nagyobb élménnyel lehet flipperezni!

Dester3D és NoIP jóvoltából a kedves látogatók megtekinthetik a manapság oly népszerű 3D nyomtatást is. És hogy hogyan vág ez a BRSZK arculatába? Hát úgy, hogy a helyszínen nyomtatott, processzor/VGA kártya/alaplap tartókat lehet vásárolni, hogy az esetleges otthoni gyűjteményt is minél mutatósabban lehessen kirakni.

Dodi immár negyedik alkalommal hozza el csodálatos makett gyűjteményét. Ha Panzer General rajongó vagy, tuti megdobban a szíved!

Pali is jön ezúttal is. Legutóbb ő hozott ki egy rádióamatőr állomást, s mutatta be az erre fogékony érdeklődőknek. Ezúttal csavar még egyet a sztorin, és külső eszközök nélküli, pont-pont közötti összeköttetéseket fog létrehozni más rádióamatőrökkel, illetve ki lehet majd próbálni a MORSE kommunikálást is.

Yutani, aki bizonyos körökben a hangkártyáiról ismert, s ezt idén is szívesen bemutatja:

És most engedjétek meg, hogy külön kiemeljem az újonnan csatlakozó kiállítóinkat:

Büszkén mondhatom el, hogy idén flipper gépünk és egyéb árkád masinánk is lesz kiállítva Reibek fórumtársunknak köszönhetően:

Idén először csatlakozik csapatunkhoz Sleep, aki lyukszalag író-olvasó gépet fejlesztett, lényegében a 0-ról. Igaz, hogy a Crysist nem futtatja, de nagyon impozáns látványt nyújt a készülék működés közben!

Döme nevű kolléga is először jön, aki majd a 8 bites gépek repertoárját fogja színesíteni, olyan gépekkel, mint a Homelab széria, a Commodore PET, a HP Series 83, de még román belpiacos gépet is fog tudni nekünk mutatni.

flatl3y kifejezetten a PSP kézi-konzolokra szakosodott, így ezen témájú gyűjteményét fogja kiállítani.

vgabex előlépett koordinátorból kiállítóvá, és a 80-as, és 90-es évekbeli számítógépes 3D modellezést/renderelést fogja bemutatni.

Végül, de nem utolsó sorban pedig idén ismét jobban koncentrálunk a nagyon kicsi korosztályra, illetve azokra, akiknek ez a téma kör nem releváns, így biztosítunk egy kis részleget, Rea-chan által ahol My little Pony gyűjtemény is megcsodálható lesz, s teljesen a BRSZK szemléletének megfelelően, azaz mindent a kéznek, a gyűjtemény egy részével játszani is lehet:

Úgy érzem, így is elég hosszúra engedtem, pedig a ténylegesen látható dolgok töredékét is alig említettem meg. Az 1000 négyzetméter ezúttal úgy érzem, hogy maximálisan ki lesz használva, s bátran mondhatom, hogy az ország legnagyobb ilyen jellegű kiállításává nőttük ki magunkat, tehát bőven lesz látnivaló! Várunk szeretettel!

Záró soraimban pedig kérlek engedjétek meg, hogy ezúttal is felhívjam a támogatás lehetőségére a figyelmet!

A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállító társammal együtt. Némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson. Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt az megteheti!

A támogatásért cserébe, reklámfelületet tudunk biztosítani! Amennyiben úgy gondolod hogy akár cégként szeretnéd támogatni a rendezvényt, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!

Orsovai Sándor
06705129659

Minden támogatást örömmel fogadunk!

Végezetül pedig kérlek engedjétek meg, hogy feltűntessem a már meglévő szponzorainkat:

Kiemelt támogatónk a retro hardvergyűjtők kedvenc csomagküldő szolgáltatója, a FOXPOST! Csomagküldés okosan!
Foxpost.hu

További támogatóink:

IPON COMPUTER KFT.
Ipon

Köszönjük a támogatást az sos-adatmentes.hu csapatának, akik profik az adatok mentésében!
Vállaljuk meghibásodott merevlemez, SSD, NAS, pendrive, memóriakártya és RAID rendszerek adatmentését, az adatok visszaállítását, megfizethető áron.

ToyoMaster Autószervíz Kft
Az autó lelke a mi szívügyünk...

ELITRO Europe Kft. – A legmenőbb gamer székek!
https://www.elitro.hu

Előzmények

  • A 8. BRSZK beszámolója

    Ismét túl vagyunk rajta és ismét elmondható, hogy ez volt a legszebb, a legnagyobb, és talán a legjobb is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.