2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GS8000 FullHD DVR menetrögzítő kamera

Egy ár/érték arányban jónak mondható autós kamera részletes ismertetése tesztvideókkal.

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatok, tesztvideók

Tapasztalatok:

A videófelvétel minőségével többé-kevésbé meg vagyok elégedve. 1920 x 1080 kisebb látószögben rögzít archiválásra is megfelelő minőségben, 1280 x 720 nagylátószögben rögzít, kifejezetten fekete doboz funkcióhoz, az 1440 x 1080 felbontás viszont használhatatlan a torzítás és a szétesett, elmosódott kép miatt. A belső tükröződés kicsit zavar. A felhők mögül kikandikáló szembetűző nap problémát okozott az első teszten, de a felsorolt beállítási lehetőségekből minden alapértelmezetten volt hagyva, így nem kizárt, hogy minimális konfigurálással javítható lesz a felvétel minősége szemből érkező erős napfény mellett is. A konfigurálhatóság viszonylag széleskörű, fentebb részleteztem minden menüpont összes beállítási lehetőségét.

Egyetlen dolog zavar picit, hogy a sebesség információt nem lehet kikapcsolni (vagy csak nem jöttem még rá a módjára). A hangfelvétel meglepően tiszta, bekapcsolt, nem üvöltő zene mellett szépen hallható a motor hangja. Ha bent beszélgetés folyik, az is szépen kivehető, lehúzott ablakok mellett is, legalább is normál tempónál. Éjszakai felvétel nem rossz, de talán az lehetne jobb is, persze az már valószínűleg nagyobb beruházást igényelne. IR funkció nem tudom, mekkora hatással van az éjjeli videókra, vagy csinál-e egyáltalán valamit, mert nem vettem észre túl nagy különbséget a bekapcsolt illetve a kikapcsolt IR-es felvételek között. Tesztek alapján azért elég jónak mondhatóak szerintem ezek a felvételek is a többi hasonló készülék éjszakai felvételeivel összevetve. Szürkületi, esős időben történő felvételeket nem volt még lehetőségem kipróbálni, de ezeket folyamatosan pótolom majd, és a tesztvideókat feltöltöm, illetve belinkelem ide.

Tesztvideók:

1. 1920 x 1080 felbontás, alapbeállítások. Szemből sütő nap, résnyire lehúzott ablakok, utastérből zene, kintről kutyaugatás, forgalmi zajok jól elkülöníthetőek. Sajnos a napfény hatására a szemből jövők rendszáma csak alig kivehető, vagy egyáltalán nem látszódik, és helyenként eléggé elmosódott a kép.

2. 1920 x 1080 felbontás, alapbeállítások. Oldalról, vagy hátulról süt a nap. Minden szembejövő vagy előttem haladó rendszáma jól leolvasható, illetve az út menti táblák, reklámszövegek stb jól láthatóak.

3. 1280x720 felbontás, kontraszt és élesség Hardra állítva, IR light bekapcsolva (legalább is menü szerint). Éjszaka, városban. Rendszámokat, táblákat, feliratokat itt már el lehet felejteni, max ha valaki pont előttem áll vagy halad, de a forgalmi események azért kivehetőek.

4. 1920x1080 felbontás, kontraszt és élesség Hardra állítva, IR light bekapcsolva. A képminőség némileg jobb, mint az előző esetben, de jobban örülnék, ha jobb minőségű lenne. Persze itt is a beállítások módosítgatása még segíthet némileg a minőségen.

5. 1920x1080 felbontás, kontraszt és élesség Hardra állítva, IR light kikapcsolva. Nem igazán látok eltérést a bekapcsolt IR light-os felvételhez képest, de hátha valaki talál különbséget.

6. 1440x1080 felbontás, kontraszt és élesség Hardra állítva. Minősége borzalmas

7. 1920x1080 felbontás, kontraszt és élesség Standard, fehéregyensúly felhős, az időjárásnak megfelelően.

8. 1920x1080 felbontás, kontraszt és élesség Standard, fehéregyensúly Auto, szemből sütő nap. Kicsit lejjebb döntöttem a kamerát, hogy ne legyen akkora területen az égbolt, de nem sokat segített és a szélvédő is elég mocskos, ami nem javít a képen :-P

Végszó:

Remélem, valakinek hasznára válnak a fenti sorok. Próbáltam mindent információt összeszedni és leírni, ettől függetlenül lehetnek hiányosságok. Teszek még majd fel pár tesztvideót különböző időjárási, megvilágítási viszonyokról is, illetve próbálgatok a beállításokkal kísérletezgetni. Ha valakinek van már tapasztalata, mi lehet a legoptimálisabb beállítás nappal és éjjel az ne tartsa magában az információt.

Azóta történt

  • Logout TV: Garmin nüvi 40

    A Garmin nüvi 40 egy fapados, de nagyon megbízható és remek kis céleszköz azoknak, akiknek nem kell külföldi térkép.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.