2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 6: téged meggyőzött?

Újabb év, újabb Pixel... Jó kamera, jó hardver, jó szoftver? Mit nyújt számunkra a Google 649 euróért?

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Az S5E9845 kódszámú Tensor processzort a Samsung fejlesztette, közvetlen elődjének az S5E9840-es Exynos 2100-as lapka tekinthető. 2 db Cortex-X1 mag mellett 2 db régi Cortex-A76-os magot használnak, amit még kiegészít 4 db Cortex-A55-ös mag. Az X1-es magok 2,8 GHz-re képesek, a középső klaszter 2,25 GHz-re, a legkisebbeket pedig 1,8 GHz-re skálázták. Az IGP feladatait egy Mali-G78 MP20 látja el.

A teszt kedvéért megnéztem az Injustice 2, a Genshin Impact valamint a Real Racing 3 játékokat, hogy mennyire melegszik a processzor, illetve milyen gyorsan tölt be egy 8 GB RAM-os SD870-es telefonhoz képest. Túlzott mértékű melegedést szerencsére nem tapasztaltam, és a betöltési sebességek is rendben voltak. Komolyabb melegedéssel akkor találkoztam, amikor a 20 wattos vezeték nélküli töltőn wifin keresztül töltöttem le a 13 gigabájtos Genshin Impactet, valamint ezzel a játékkal 15-20 perc után, illetve a 3D mark stressz tesztje során. A legmagasabb grafikai beállítások elérhetőek voltak. A processzor hőmérséklete nálam egyedül a Genshin Impact esetén ment 39,5 fok fölé, a többi játék esetén sem ment 35 fok fölé. Nem melegedési probléma, de itt említeném meg, hogy a Genshin Impactnél a telefon hangszóróján torzak voltak az átvezető videók hangjai. Más játéknál, illetve amúgy általában nem botlottam bele ilyen hanghibába, ezért itt ezt valószínűleg az adott appal való nem teljes kompatibilitás okozhatja.

A telefon teljesítménye érzetre a 870-es Snapdragon szintjén lehet. Mindennapi használat során nem éreztem megtorpanást, az alkalmazások gyorsan nyílnak meg, a memóriát nem üríti ki hamar, nem zárogatja be az alkalmazásokat agresszíven. A szintetikus teszteredmények ezt megerősítették, így a Pixel 6 Tensor chipje nem éri el a Snapdragon 888-s csúcslapka szintjét, de szerencsére olyan mértékű melegedést se produkál, ami a 2 db X1 mag miatt különös. Valószínűleg visszafoghatják a teljesítményt, és a régi A76-os magok is segíthetnek a jobb üzemidő és az alacsonyabb üzemi hőmérséklet elérésében.

[teszteredmények]

A készülék a „stock” Androidnak (nem AOSP) nevezhető Google felületet kapta. Az új Android 12 rendszerverzió található a 6-oson októberi biztonsági csomaggal, ami havonta fog frissülni.

[Rendszer navigáció]

Az alapprogramok mellett a Biztonság, a Hangfelvevő és a Pixel tippek alkalmazásait pakolták fel pluszba. A gyári zene alkalmazás változatlanul a YouTube Music. Az alap Android gyári gesztus alapú navigációja mellett elérhető a rég megszokott 3 gombos navigáció is.

[Csak a Pixel 6-os szérián + Android 12 újdonságai]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.