2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat.

[ ÚJ TESZT ]

Specifikációk, akkumulátor, összegzés

Specifikációk:

4G Cat. 11-es LTE-t kapunk, így az elviekben elérhető maximális letöltési sebesség 600 Mb/sec. A feltöltési sebesség 75 Mb/sec. A készülék támogatja az e-SIM-et és a fizikai nano-SIM-et, de egyidejű használatuk nem lehetséges. Elviekben az Android Q-ban elérhető lesz a 'DSDS', azaz a Dual SIM –Dual Standby funkció, ami a Developer Preview 2-ben már megtalálható volt, de az utána következő 2 build már sajnos nem tartalmazta. Telefonálási hangminőség jó, érthetően hallanak és hallhatók a beszélgetések. Két mikrofon található a készülékben az aktív zajszűrés mellett. Az antenna jelerőssége jó.


[GPS és szenzorok]

Bluetooth® 5.0, A2DP, LE, aptX és aptX HD szabványok is támogatottak. A Wi-Fi 2.4 GHz + 5 GHz 802.11a/b/g/n/ac, 2 x 2 MIMO, Wifi Direct, hotspot, Chromecast támogatással rendelkezik. A GPS, AGPS, GLONASS, QZSS és Galileo támogatással rendelkezik így gyors és 3-4 méter körüli pontosságú a helymeghatározás. A C típusú USB csatlakozó 2.0-ás, OTG, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp barométer van, infra nincs.

Akkumulátor:

A készülék 3000 mAh teljesítményű akkumulátort kapott. Az első merítési ciklusban lefuttattam pár tesztet - Antutu, Geekbench. Kipróbáltam pár játékot kb. egy órán keresztül. Letöltöttem pár gigabájt adatot. Kamerát próbálgattam 50-60 kép és 3-4 30 másodperces videó erejéig. mindigGO TV 75%-os fényerő mellett kicsivel több, mint egy órát ment és kb. 12%-ot fogyasztott. Hallgattam 1,5 órányi zenét Bluetoothon keresztül, Waze segítségével több, mint 1 órát használtam a GPS-t és Internet Opera böngészővel, YouTube, stb. nyomkodása és így 24 óra alatt 7%-ra merítve kicsivel több, mint 6 óra kijelző időt sikerült elérni.


[akkumulátor statisztika]

Összegzés:

Sokan a korábbi Nexusokhoz hasonlítják a Pixel 3a készülékeket. Árban, kamerában, szoftverfrissítések terén ez az állítás megállja a helyét. A Google viszonylag elfogadható árazással dobta piacra a középkategóriás készülékeit, amiből itt-ott kispóroltak ugyan pár apróságot, de az alapvetően – rendszer-, és biztonsági frissítések terén is - 3 évig támogatott, remek kameraszoftverrel ellátott telefonok kielégíthetik egy átlag felhasználó szükségleteit.

Ami hiányzik, illetve javíthatna az összképen:
- UFS tárhely,
- IP védettség,
- kisebb kávák.

A fenti hiányosságokat leszámítva, illetve a fórumokat olvasgatva néhányan azért hiányolják a második, vagy akár a harmadik lencsét is több funkcióval. Ezeket az igényeket megértem, de alapvetően, ha valamit gyorsan le kell kapni akkor egy Pixelt előveszel, katt és mehetsz tovább. Nem kell többször próbálkozni, hiszen a végeredmény szinte mindig következetesen hozza a jó színvonalat. Jó a dinamikatartomány, a képek színhűek és a vonalélesség is rendben van. A Pixel 4. szériájában az előzetesen kiszivárgott információk alapján már lesz egy második lencse is, amihez ha változatlan minőségben sikerül a Google Camera alkalmazást hozzáigazítaniuk, akkor valószínűleg az extra funkciók akár még jobban eladhatóvá teszik majd az új szériát.

A magam részéről a Google Pixel 3a

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.