Hirdetés

2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Google (+) használat biztonságosan

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Milyen beállításokkal a legbiztonságosabb a Google (+)?

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Profilbeállítások

1. A Google Plusra való bejelentkezés után kattints a fenti fekete sávon a nevedre, majd navigálj a "Profil" menüpontra.

Itt kattints a kék színű "Profil szerkesztése" gombra, ekkor szerkeszthetővé válnak a megadott adataid. Ha azt szeretnéd, hogy a megadott adataidat (pl. iskoláid neve, foglalkozásod) csak azok lássák, akiket felvettél valamelyik körödbe, akkor a "Névjegy" fülön belül kattints a kívánt sorra (pl. "Foglalkozás" sor) és a megjelenő oldalon a legördülő menüben válaszd a "Köreid" opciót és ezt a lépést végezd el az összes megadott adatsoron.

Ha ezzel megvagy, akkor navigálj a "Fotók" fülre. Itt van egy olyan rész, hogy "Azok, akiknek a téged megjelölő címkéit...". Ha nem szeretnéd, hogy egy ismerősöd az engedélyed nélkül megjelölhessen egy fényképen és így az adott kép automatikusan látható legyen a saját fényképeidnél, akkor innen töröld ki a "Köreid" bejegyzést. Így ha mondjuk egy olyan kényes fotón jelöl meg valaki téged, amire nem szeretnéd felhívni az ismerőseid figyelmét, akkor előzetesen jóvá kell hagynod a megjelölést és az nem automatikusan fog megtörténni.

A "+1-ek" menüpontban beállíthatod, hogy a nagyvilág lássa-e az általad "+1-ezett" oldalakat, vagy ne.

A "Buzz" oldalon is találsz néhány beállítási lehetőséget, én az "Az általad követett és a téged követő személyek listájának megjelenítése" elől kivettem a pipát.

A baloldali menüsávban az ismerőseidre kattintva beállíthatod, hogy a nagyközönség lássa-e köreidben lévő személyeket, illetve azokat, akiknek te szerepelsz a körében. Ha enyhe üldözési mániában szenvedsz, akkor a megfelelő jelölőnégyzetek segítségével eltüntetheted az adatlapodról ezen információkat.

Ha mindezzel megvagy, akkor kattints fent, a "Szerkesztés kész" gombra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.