2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Google (+) használat biztonságosan

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Milyen beállításokkal a legbiztonságosabb a Google (+)?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés:

Sokan félnek használni a különféle közösségi weboldalakat és egyéb internetes szolgáltatásokat, mivel így nyomot hagynak maguk után az interneten.

Pl. böngészés közben statisztikai adatokat gyűjtenek rólad különféle cégek, kikerülhet a világhálóra az e-mail címed, neved, lakhelyed; esetleg még személyesebb adataid, szokásaid, amelyeket akár fel is használhatnak ellened a jövőben, pl. a leendő munkahelyeden.

Ezen aggodalmaknak van némi valóságalapja, ám fontos azt tudni, hogy információt csak arról lehet gyűjteni, aki hagyja és nem odafigyelve használja a legkülönfélébb internetes weboldalakat. A következő cikkemben megmutatom azokat a beállításokat a Google Pluson keresztül (meghívóért írj PM-et), amivel a lehető legnagyobb biztonságban tudhatod személyes adataidat.

Az első és legfontosabb szabály: az interneten csak olyan adatokat adj meg magadról, amit nyugodt szívvel kitennél akár az Index címoldalára is. Hiába csak egy kis zárt fórumon adod meg pl. a lakcímedet, telefonszámodat; az ugyanúgy kikerülhet a nyilvánosság elé, mintha a Twitterre írtad volna ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.