2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Google (+) használat biztonságosan

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Milyen beállításokkal a legbiztonságosabb a Google (+)?

[ ÚJ TESZT ]

Adatvédelem

Mielőtt továbbmennénk, fontos tisztázni, hogy a Google nem "gonoszságból" ajánlja fel a lentebbi beállításokat, hanem azért, hogy minél testreszabottabb szolgáltatásokat nyújthasson és egyszerűbbé tegye az oldalainak a használatát. Éppen ezért azt ajánlom, hogy mielőtt elvégeznél egy beállítást, gondold végig, hogy mennyire lehet számodra hasznos a funkció és az esetleges nagyobb biztonságért megéri-e egyáltalán kikapcsolni.

2. Kattints rá ismét a nevedre --> "Adatvédelem" menüpont.

Itt a megjelenő oldalon kattints az oldal alsó részében található "Bejelentkezés az irányítópultba" gombra. Ekkor a megjelenő oldalon újra be kell írnod a jelszavad, majd a következő beállításokat érdemes elvégezned:

"Edit personal information": én itt a megjelenő oldalon a nevemen és időzónámon kívül minden más rubrikát üresen hagytam (Zip code, Country).

"Set up search alerts for your data": ez egy rendkívül hasznos funkció! E-mailben értesítést küld, ha a keresőben valahol megjelenik a neved, vagy az e-mail címed. Ez nyilván nem kapcsolódik a Google+-hoz, de ha már itt járunk, érdemes beállítani. Ha pl. valaki kiírja egy fórumba az e-mail címed, akkor arról a Google automatikusan értesít; a "How to remove unwanted content" menüpontban pedig segítséget találsz arról, hogy hogyan távolíthatod el a Google találatai közül a nem kívánt adataidat.

"Edit Blogger Profile": ha van blogod a Blogger.hu-nál, akkor ezen az oldalon törölhetsz minden személyes információt, ha netán megadtad (bár alapvető szabály üldözési mániában szenvedőknek, hogy a neten semmilyen valós adatot nem adunk meg).

A Picasa beállításainál, "Manage privacy settings": A "Helyek"-nél kivettem mindkét opció elől a pipát.

"Remove items or clear Web History": ha nem akarod, hogy a Google tárolja a böngészési előzményeidet, akkor kattints a "Szünet" gombra és távolítsd el a már meglévő előzményeidet ("Internetes előzmények teljes törlése").

3. Kattints rá ismét a nevedre --> "Adatvédelem" menüpont.

Itt a megjelenő oldalon kattints az oldal alsó részén található "Ugrás az Adatvédelmi Központba" gombra, majd a megjelenő oldalon navigálj a "Adatvédelmi eszközök " menüpontba (baloldali menüsor).

"Hirdetési beállítások kezelője": itt ha a "Tiltás" gombra kattintasz, akkor a Google felajánlja egy böngésző kiterjesztésnek a telepítését, ami minden esetben letiltja a "DoubleClick" rendszerén keresztül, a számítógépedre érkező cookie-kat, melyeket webes statisztikák gyűjtésére használ. Más módon is letilthatod a "DoubleClicket"; ehhez a jól ismert AdBlock Plus nevű bővítményt tudod használni, ahol a tiltólistára kell tenned a "http://www.google-analytics.com" és "http://www.googleadservices.com" oldalakat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.