2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Globális elhülyülés – avagy van élet a halál előtt?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Néha határozottan az az érzésem van, hogy egyes emberek kicsit jobban ráérnek a kelletténél,...

[ ÚJ TESZT ]

Néha határozottan az az érzésem van, hogy egyes emberek kicsit jobban ráérnek a kelletténél, ami nem is lenne baj, ha nem hülyeségeken törnék a fejüket, vagy legalább nem tennék mindezt közzé.
Tudom, meg fogom kapni, hogy miért olvasom el, ami hülyeség, ezzel is csak magamat hülyítem, inkább mennék sörözni. Ez igaz, de én olyan esze-ment vagyok, hogy néha a hülyeség is érdekel, talán csak azért, hogy jól felhúzzam magam rajt.
A jelenlegi kisebb felháborodásomat az a hír keltette, miszerint Amerikában hivatalosan oktatni szeretnék azt a nézetet miszerint valamilyen felsőbb intelligencia hozta létre a földi életet. Az evolúció smafu, vagy maximum a felsőbb intelligencia eszköze. Hát jó mondtam elsőre, ha tovább akarnak hülyülni, nekem mindegy. Aztán eszembe jutott, hogy sajnos olyan világban élünk, ahol a jó szép nagy testvértől (ami jelenleg Amerika) minden szépen lassan kiszivárog és csatlósoknál is megjelenik. Hát, tisztelettel, a még meg sem született gyermekeim véletlenül se tanuljanak ilyen még ál-tudományosnak sem nevezhető maszlagot. Van olyan, aki komolyan elhiszi ezt az egészet, vagy csak ezért kapja a pénzét és nem akar éhen halni? A következő lépés az lesz, hogy a Candide-i optimizmust is tananyaggá tesszük és nem csak az irodalom óra keretein belül? Esetleg a következő lépés az eleve elrendelés elve lesz, talán ugyanezen felsőbb intelligencia által?
Remélem több értelmes ember van a világon annál, hogy engedjük magunk és a kevéssé értelmeseket teljesen megvezetni. Így is eléggé be vagyunk csapva és meg vagyunk vezetve, nem hiányzik ez nekünk szerintem.
Egyébként kérem a vallásosakat, hogy ne sértődjenek meg a fenti kitörésemen. Szerintem egy épeszű vallásos ember nem vonja kétségbe a tudomány mindenkori állását, már nem a középkorban vagyunk. Ami pedig a biblia tanításait illeti, ismerek teológust, de ő is azt mondta, hogy azokat a leírásokat nem helyes ennyire szó szerint értelmezni...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.