2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GigaByte P45 DS3 Világrekord kisérlet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdv mindenkinek!!! Elérkezett az idő, hogy közzétegyem itt is az eddig elért eredményemet és pár szót...

[ ÚJ TESZT ]

Üdv mindenkinek!!!

Elérkezett az idő, hogy közzétegyem itt is az eddig elért eredményemet és pár szót írjak a kezdetekről.

Először az MSI tuningversenyen ˝tűntem˝ fel. Akkor még nagyon kezdőnek számítottam, most se mondom azt, hogy nagyon értek az extrém tuninghoz, de valamicskét "nagyon kicsikét˝ konyítok hozzá. Igaz én még nem dolgoztam szárazjéggel, meg nitrogénnel, de ami késik az nem múlik. Én eddig léggel próbáltam kihozni a maximumot a gépből.

Vissza térve az MSI által rendezett versenyre. Akkor sajnos nem igazán tudtam tovább jutni. Sajnos azok az eredmények nem voltak kielégítőek számomra és a továbbjutáshoz sem volt valami erős eredmény.

Akkor egy kis nosztalgia az eredményekből.
Konfig:

Alaplap:
GigaByte GA-P35 DS3 rev2.1

Processzor:
Intel C2D E8200 FPO: Q752A516

Processzorhűtő:
Cooler Master Hyper 212

Ram:
Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D

Videókártya:
MSI 9600GT 512OC

Ezzel a konfiggal elért eredményeim.:
8X513 Sajnos ez a proci nem volt valami tuning bajnok. Már ehhez az eredményhez is közel 1.4V-ot igényelt a kicsike.
Utána jött az alaplap tesztje. A vártnál sokkal jobban teljesített a lap. :)
555 FSB
Nem volt egy nagy eredmény, de akkoriban ez számomra egy hatalmas előrelépés volt.
Előtte még sosem tuningoltam. Gondolhatjátok, hogy örültem, hogy sikerült egy valamennyire tapsra méltó eredményt elérni ezzel a konfiggal.

Utána megváltam ettől a konfigtól, és vettem helyette egy IGAZÁN jó képességű E8400-es procit. Ami azért 1.4V alatt tudta a 4GHz-et nem is kevéssel ment alatta. Hozzá egy Asus Commandot választottam, ami köztudottan FSB világrekord tartó lap volt. Mondom hátha én is elérek majd vele valami jó kis eredményt. Hát nekem nem jött össze semmi. Mindennek adtam feszt aminek lehetett, de nekem nem akart 520fsb fölött menni, folyamatosan fagyott 520-nál. Amikor hazahoztam egyből egy 8X500 at próbáltam az ebből ment és minden fesz alapon volt. Mondtam magamban, hogy ez aztán nem semmi. Ezzel még nagy eredményeket fogok elérni, de nem így lett. Megváltam az alaplaptól, de a proci az maradt.
A következő körben filoztam, hogy milyen alaplapot kéne vennem. Nem tudtam, hogy mit válasszak Megint Asus legyen a következő lapom, vagy valami más. Körülnéztem itt PH-n, hogy mi, hogy meggyeget. Aztán úgy döntöttem a pénz hiányában, hogy megpróbálkozom a GigaByte P45 DS3-as alaplappal. Nekem eléggé szimpatikus lapocska volt az előző generációs P35-ös változat is, így mellette döntöttem.
Hazahoztam egyből összeállítottam a gépet. Mondom Tuningra föl. Aztán itthon arra lettem figyelmes, hogy elfogyott a paszta!!. Mondom most mi lesz, így nem igazán lehet tuningoli, sőt még a mindennapi használatban sem jó, ha nincsen paszta a procin, Nekiálltam gondolkodni, hogy mit kéne tennem. Aztán beugrott egy teszt itt PH-n, hogy valamelyik srác több féle cuccot tett a procira, hogy megvizsgálja, hogy melyik hogyan vizsgázik a megszokott paszták helyett. Én a kézkrémre szavaztam így az került a procira. Amikor neki álltam tuningoli akkor nagyon meglepődtem, hogy milyen jól vizsgázik ez a kis kézkrém. Aztán amikor megnyugodtam, hogy minden klappol és nem fog szétfőni a proci akkor neki is vágtam a tuningnak. Az elején nagyon nehezen sikerült elérnem a 450fsb. mondom Nehogy már csak ennyi legyen ebben a lapban. Aztán egy kis utána olvasgatás után sikerült elérnem eléggé szép kis eredményeket.

Nagyon semmi sem változott a konfigon, csak a proci és a lap cserélődött ki.
Konfig:

Alaplap:
GigaByte GA-EP45 DS3

Processzor:
Intel C2D E8400 FPO: Q807A261

Processzorhűtő:
Cooler Master Hyper 212

Ram:
Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D

Videókártya:
MSI 9600GT 512OC

Amikor már kezdtem belejönni akkor jöttek az igazán jó eredmények.
8X500
Nagyon, de nagyon itt lepődtem meg, hogy mekkora különbség van a két proci között.
Amíg az új szerzemény 1.2V-tal viszi a 4GHz-t addig a másik 1.376V-tal vitte.
Aztán mondom nézzük, hogy még mit tud a kicsike.
7,5X535
Everest Benchmark
Aztán itt kezdődött az elborulás pillanata, hogy mikre nem képes ez a páros.
Most is így megy a gépecském 24/7-ben mondom nekem ennyi bőven elég.
Keresgettem a neten DS3-ról teszteket, hogy kinek milyen FSB-t sikerült kihozni belőle, de nem találtam semmi érdemlegeset.
És ekkor kemény teszt vette kezdetét.
Az elején eddig jutottam el. 7,5X580
Na itt már kezdtem mosolyogni. NA ez már eléggé szép kis eredmény egy sima DS3-as laptól, ezután jött az igazi meglepetés.
Na ezt szerintem senki sem várta volna ettől a laptól!!!!
7X600
7x600 valid
Na ez volt az a pillanat, hogy neki álltam keresgetni a neten, hogy valaki csak elért valami eredményt ilyen lappal, de ÉN nem találtam semmit. Ekkor én kijelentettem, hogy ez magyar és egyben világrekord is. Még a mai napig nézelődök, hátha valaki csinált már ennél nagyobb FSB-t, de nem!!!!

És végszónak hozzátenném, hogy sikerült ennél egy kicsikével nagyobb FSB-t kicsikarnom a lapból. De még érzésem szerint ez még nem a vége a procinak és a lapnak.
Sajna ennél nagyobb eredmény eléréséhez jobb ramokra lenne szükségem. Ezek a Dominátorok nem igazán akarnak 1200MHz fölött menni.

NEW WORLD RECORD EP45 DS3

CPU-z Validator

Sajna még csak eddig jutottam léggel.

CPU-z Validator

üdv. winfier

Várom az építő és a lehúzó hozzászólásokat

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.