2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gépet százezerből – a low budget gamer

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mennyiből lehet egy értelmes teljesítményű PC-t építeni?

[ ÚJ TESZT ]

Felvezetés

A mindennapi gépem egy Dell Inspiron volt, i5-4200U, HD8670M vassal. Nem egy mai darab, de egészen mostanáig tökéletesen kiszolgált. Hozzátenném, hogy nem vagyok a világ legnagyobb játékosa, a League szokott pörögni, néha Overwatch, viszont ez utóbbihoz kezdett kevésnek érződni a laptopom.
Mégsem ez húzta meg a triggert, hanem amikor az Eclipse indítás és compile közti ideje majd' 4 percre nőtt, a Visual Studióról ne is beszéljünk. Jó egyetemistaként először a laptopok között néztem szét, nagyon maximum 180.000 forintban megállapítva az árat. Elég lehangoló volt a kínálat, 100-150 között pontosan ugyanezt a hardvert kaptam volna újabb verzióban, 200 körül már volt emberes teljesítmény, de na. Budget.


Az öreg

A laptopot is mindig egérrel + külön billentyűzettel használtam, és nemrég szereztem egy monitort is, ezért elgondolkodtam, hogy egy asztali gépet mennyiért tudnék összehozni. Nem voltam képben a jelenlegi hardverekkel, ezért töltöttem vagy egy hetet a !yt * benchmark szorgos gépelésével, mire összeraktam egy kellemes ár-érték arányú gépet, új hardverrel, hogy a fejlesztés könnyen kivitelezhető legyen és nekem elegendő teljesítménnyel.

Also, előre is bocsánat, nem csináltam fényképeket a gépről, mert pont úgy néz ki, mint a promó képeken, úgyhogy azokat fogom használni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.