2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Genesis Grab, avagy az áruházi kétkerekű

Újra nekifutottam: nem ártana egy rendes paripát beszerezni, de még mindig a 24-es fronton maradva.

[ ÚJ TESZT ]

Ismertető

Kis túlzással élve, fél életemben BMX-et tekertem, így igazából nehéz bármi másra átülnöm, ami nem a megszokott. Egyszer tettem kitérőt a bringázás egy másik világában, ami egy 24-es Author A-Gang volt, bár még ez sem az igazi MTB kategória. Méreteiben valamivel apróbb, mint egy 26-os bringa, de BMX mellett számomra ideálisabb választásnak tűnt, mert súlypontban közelebb állnak egymáshoz, illetve a váz geometriája is egészen jó volt, és az összsúlyára sem lehetett panasz. Aztán ez a fellángolás hamar szertefoszlott, valamiért nem hozta meg a kellő áttörést, így rövid időn belül túladtam rajta, és maradt egyedüli gyerekként a BMX.

Kecske, a hőskorból...

A-Gang a múltból...

Sok-sok év után újra nekifutottam, mondván, ennyi idő után tényleg nem ártana egy rendes paripát beszerezni, de még mindig a 24-es fronton maradva. Sajnos aki erre a méretre adja a fejét, annak tudnia kell, hogy rengeteg időt, pénzt és energiát fog felemészteni az alkatrészek beszerzése, mivel elég kihalt koncepció extrémebb módosítás terén.

Persze azt is fel lehet róni érvként, egy ekkora méretű kétkerekű ellen, hogy kicsi, de városi közlekedésre saját szemszögemből nézve, a minél kisebb, annál jobb elv győzedelmeskedik. Akadt olyan bringa, ami helyben volt, de semmi fantáziát nem láttam benne, majd az egyik adok-veszek portálunkon jött velem szembe az a példány, amit hetekig kerülgettem, míg végül megvettem.

A végső formavilágot tekintve fix elképzeléseim voltak, amik között az egyik legfontosabbként szerepelt az, hogy fix egysebességes lesz a kész termék, azaz single speed. Mivel ezt szoktam meg, eddig is ezt használtam, így megrögződésem ennek a használata, ráadásul sokkal letisztultabb végső képet lehet kapni, egy váltómentesített készterméken, na és persze egy hibaforrással kevesebb. Arról nem is beszélve, hogy kellően meg szoktam gyilkolászni a kétkerekűimet, így szeretem azt a tudatot, hogy nem fog elugorni a lánc, nem történik a lánckerék soron félrefutás, darálás, egyéb kellemetlen dolgok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.