Hirdetés

2021. december 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gamer gép vagy elavulófélben lévő középkategória?

Platform- és generációváltás bő lére eresztve: a múltból a jelenbe egy kis jövőbetekintéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatok

MONITOR

Kicsit másra számítottam. Az ívelt kijelző messze nem olyan furcsa, mint vártam. A fullHD-re való visszalépés annál szembetűnőbb. 102 ppi-ről 81,5 ppi-re történő változás jól látható. Viszont kényelmesen ülve az asztalomnál a monitor durván fél méterre van tőlem, és így azért messze nem okoz csalódást. A beállíthatósága széleskörűbb, mint az előző monitoromé, amit csak üdvözölni tudok. Nem bántam meg a váltást. Halkan azért hozzáfűzném, hogy még a régi gépemet használva üzemeltem be a megjelenítőt, és csak a felbontás csökkenésének köszönhetően pár fps-t nyertem.

BILLENTYŰZET ÉS EGÉR

A klaviatúra jól használható, de valahol a bóvli és a jó közé tenném, a profi cuccoktól pedig messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha az ember a helyén kezeli, akkor nem válik zavaróvá, hogy a háttérvilágítást nem szoftverből kezeljük, hanem egy külön kapcsolóval váltunk a semmi/kék/piros állapotok között, vagy, hogy egy tolópotival szabályozható a fényerő. Cserébe kapunk profilokhoz kapcsolható négy makrógombot.

Hirdetés

A cincogó már egy dimenzióval komolyabb. Teljesen rendben van. A súlyozhatóságának köszönhetően remekül a saját szám ízléséhez tudtam igazítani. A rengeteg programozható gomb nagyon jól jön MMO játékokhoz, a tíz profil pedig eléggé kiszélesíti a felhasználói élményt.

NYOMTATÓ

A kicsomagolást követően nagy lelkesen csaptam bele a beüzemelésbe. A tápkábel hosszát rögtön kifogásoltam, szerintem rövid (bő 1,5 méter). Szerencsére számomra pont elég messzire elér, hogy a villamos hálózathoz csatlakoztatni tudja. Ezt követően ütköztem bele csak az igazi kihívásokba. Életemben nem használtam még wifin kommunikáló printert, így a kapcsolat konfigurációjában sincs jártasságom. Szerencsére kis utánajárást követően a WPS funkciónak hála 15 perc alatt sikerült mindent beállítanom. A menete nem túl bonyolult.

A WPS aktiválása csak egy gombnyomás a nyomtatón. A gomb világítása villogni kezd, és ettől a pillanattól számítva 2 percünk van a routeren is a WPS-t bekapcsolni. Párosodnak, a nyomtató pedig ad egy IP-címet, amin el lehet érni, és a gomb villogása folyamatos világításra vált. (Egy apró malőrbe itt belegyalogoltam, ugyanis nem jól emlékeztem a router hátoldalára. Lustaságból ki sem vettem a helyéről. A reset és a WPS gomb ugyanaz, csak míg a WPS-t egy klikk bekapcsolni, addig a reset 5 másodperces nyomást igényel. Hát én adtam neki, és addig nyomtam, amíg a printer vissza nem jelezte a kapcsolódást. Ezek után meg csodálkoztam, miért nincs internet.) A kapcsolat létrejötte után már csak telepíteni kellett a HP driverét, és lehetett is nyomtatni. Őszintén megvallva én kicsit csendesebb működésre számítottam. Nem azt mondom, hogy hangos, de nagyobb zajt csinál, mint szerettem volna. Ezt leszámítva roppant elégedett vagyok, hiszen hibátlan a nyomtatás, a scannelés és a fénymásolás is. Ez a dolga.

KOMPAKT VÍZHŰTÉS

A beszerelésnél fellépő apró kis tévedést leszámítva semmi gondom nincs vele. Szerintem jól teszi a dolgát. A hőmérsékleti viszonyokra külön is ki fogok térni.

ALAPLAP

Igazából túl sok mindent nem lehet elmondani róla. Szerintem remek lap, jó alapja ilyen relatíve komolyabb konfigurációnak. Rengeteg finomhangolásra ad lehetőséget és remélhetőleg időtálló darab.

SZÁMÍTÓGÉPHÁZ

Minden elismerésem az Aerocoolé. Ki merem jelenteni, hogy "bestbuy" a 30-35k HUF-os árszegmensben. Jól szellőzik, remek a kábelmenedzsmentje, tágas, hangszigetelt és tele van porszűrővel. Reménykedek benne, hogy a következő rendszeremet is még nyugodt szívvel bele tudom majd költöztetni.

PROCESSZOR

Előzetes terveim szerint az első perctől kezdve tuningoltam volna, de ezzel még várok. Ezért sokat nem tudok róla mesélni. Teszi a dolgát. Amint eljön a pillanat, hogy meghajtom a drágaságot, akkor arról úgyis írok egy külön blogbejegyzést.

MEMÓRIAMODULOK

Szintén egy olyan komponens, amiről nem hiszem, hogy sokat kellene regélnem. Ideális esetben teszik a dolgukat és az ember el is felejti a létezésüket.

TÁPEGYSÉG & KÁBELEZÉS

Az FSP, mint már említettem, nálam a megbízhatósággal lopta be magát a szívembe. A Hyper M család 700 W-os tagjával eddig még nem futottam problémába. Nem is hiszem, hogy egy darabig aggódnom kellene.

A Nanoxia kábelei szép darabok, remélem ezt a képek is kellően visszaadták. Gondom nem akadt velük.

VGA

Azt leszámítva, hogy méretes, lenyűgöző konstrukció. A hűtése kiváló és csendes, a 8 GB grafikus memória pedig fHD felbontásban mindenre elég. A CPU-val jó párost alkotnak, egy jelenlegi játék sem hozza zavarba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.