2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Fus Ro Dah! mod

Egy régi, klasszikus, fehér szerverház újjászületése vízhűtéses, fekete, szőrös szörnyeteggé.

[ ÚJ TESZT ]

Beköltözés

Nem, nem rossz a sorrend, nemsokára kiderül, miért később folytatódik a ház. Nézzük az alsó részt. Táp, az említett winyókeret és a radiátor. A keretet nem rögzítettem mereven, mert a Cooler Master kicsit még gondolkodhatott volna rajta, ugyanis nem nagyon nyeli el a rezgéseket.

Alá került hangszigetelő szivacs, és a két oldalára is, hogy ne ütődjön az oldalakhoz mozgatáskor. Nekem ilyen volt kéznél, bármilyen szivacs jó lett volna. Mögé került a szülőházból származó 12 cm-es Cooler Master ventilátor.

A ragasztópisztoly kitalálóját Nobel-díjra jelölném. Erős, rugalmas, viszont nem oldhatatlan kötést ad, szilárd testekről könnyen eltávolítható. Így ezzel rögzítettem a radiátort négy sarkánál alul és felül. Egyszerűbb, mint rögzítőfüleket gyártani, lemezt vágni, fúrni, hajlítani, szegecselni, csavarozni. Két 12 cm-es Yate Loon ventilátor teljesít rajta szolgálatot. Befelé szívnak kis fordulaton, csakúgy, mint harmadik társuk, és a táp fúj kifelé.

teljes méret

Felső rész:

teljse méret

Vennem kellett 1 m-es SATA kábeleket, hogy elérjenek az alsó részbe. Vissza vannak fordítva az alaplap alá, szépen elférnek alatta. Pumpa is kapott szivacsot, mellette balra lent az oldallapi ventilátorok csatlakozója és az északi híd ventilátorának szabályzója. Azon egy 8 cm-es Chieftec van, az általam kedvelt merev drótos rögzítéssel :).

Ezt az indokolta, hogy passzívan idle is ennyi volt a borda hőmérséklete:

Ez a borda felszíne, akkor a mag kitudja mennyi lehet (Intel P35). Rengeteg variációt kipróbáltam ventilátorok elhelyezésére és irányára. Az előlapi nagy kivágás helyére ventilátort terveztem eredetileg.

Az alap elképzelés az volt, hogy alul jön be a levegő, fent pedig kiszívja egy 14 cm-es. A bővítőhelyeknél nincs egy takarólemez sem, onnan is lett volna kereszthuzat a VGA fölött. Ez édeskevésnek bizonyult.
Mikor levettem az akkor még tömör oldallapot, olyan érzésem volt, mikor anyám süteményt süt és kinyitom a sütő ajtaját. Északi híd, VGA ramok és feszültségszabályzó, mind főttek a levükben.

Egyesek azt mondják, túl van reagálva ez a téma, elvannak azok az alkatrészek száz fok körül is. Én azonban jobban szeretem a békességet, kivágtam az oldallapot, és került rá két 14 cm-es szintén Yate Loon. Így elfogadható a zaj és a hőmérséklet is. Minden 5 V-ról üzemel. Sok teszt és kísérletezés után jöhetett a külcsín.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.