2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

SilverStone FT-03 mini

A cikket kedvcsinálónak szánom azoknak, akik - még - félnek szétvágni egy igazán szép házat.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés:

Ezen ház alapjául a legendás SG - 05 / "Lite" változata szolgált, amit: elejére és lábakra állították, kezelőszervekkel kiegészítettek, húzott-eloxált alumínium paneleket kapott maga köré és egy AP141-es ventilátort a lábai közé. Ezekből az elemekből születetthetet meg ez a belül költséghatékony, külsejében mégis prémiumnak kinéző ház:

SilverStone FT-03 mini

Jelenlegi ára az amazonon.com-on: kb.: 150USD és rendelkezik - hivatalos - tulajdonosi klubbal is: ami itt található.

Ph! : SilverStone Fortress FT03-MINI – sok jó hardver még kisebb helyen is elfér

Először is egy rövid, 21 perces videó alanyunk megismeréséhez. Érdemes rá időt szánni megemészteni az itt látottakat, mielőtt nekivágunk a cikk többi részének. Érthetővé válik, mit értek a kompromisszumok alatt, és honnan hova jutottunk:

Ház kiválasztásának okai: ötletes, álló kialakítás, ami segíti a keletkező hulladék-hő természetes szabadba jutását. Egyedi, PC-re nem utaló kinézet. ITX méretű alaplap és két slot-os VGA fogadása.

Megfelelő alapot kínált egy kizárólag játékra szolgáló gép, szerény igényeinek kielégítésére: kis alapterület, jó szellőzés, 2db 2,5"-os meghajtó befogadása, 1db bekapcsológomb.

Mod célja: az eredeti kialakítás okozta kompromisszumokat megszüntetni és alkalmassá tenni: ATX-táp, toronyhűtő fogadására, növelni a befogadható VGA hosszát, erős szellőzést biztosítani az összes komponenseknek.

ATX-táp beépítése: az eredeti kialakítás lehetőséget adott volna ATX méretű tápegység felcsavarozására az SFX tápegység helyére...további kompromisszumokba beletörődve.. De ennél többre volt hivatott az a dolog, amit az alsó ventilátor és az alumínium palást alkotott:

Egy szélcsatornát!

A tápegység nyákját ebben elhelyezve, minden alkatrészét körül tud járni a levegő, nincs szüksége saját ventilátorra. (egy zajforrással kevesebb). Ehhez a kritériumhoz, SFX-táp esetén, már túl sűrűn vannak az alkatrészek egymás mellett. Volt is egy megbízható ATX tápom, nem hagyhattam parlagon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.