2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Film-barkochba verseny

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A legutóbbi ilyen verseny hangulata teljesen magával ragadott. Ismételjünk!

[ ÚJ TESZT ]

Film-barkochba verseny

Jó hangulat, nyeremények, filmek. Mi kell még egy magamfajta filmőrültnek ?

Eléggé ellaposodott a film-barkochbás topic, egy verseny kicsit fölrázná.

A játékról:

Az alapötlet nagyon egyszerű (by Tibiajax), adott egy képkocka, ami alapján a résztvevőknek ki kell találni, hogy melyik filmből lett kivágva. Természetesen bárki beszállhat a játékba, ennek csupán annyi feltétele van, hogy betartja a játék szabályait.

Általános szabályok:

1. Egy időben csak egy feladvány lehet.

2. Szerkesztett hozzászólásban beírt megoldást nem tudunk elfogadni, nem feltételezzük senkiről, hogy csalna, de mivel igen gyorsan pörögnek az események, követhetetlen, hogy ki mikor javított.

3. Szintén az események gyors folyása miatt, minden hozzászólás ami nem kifejezetten a feladvány megoldásával kapcsolatos, azt átláthatóság érdekében off topic hozzászólásként írandó.

A játék szabályai:

1. Az aktuális feladvány joga mindig az előző kör nyertesét illeti meg.

2. Akadályoztatása esetén erről a jogról lemondhat egy konkrét játékos javára, azonban abban a körben kimarad a játékból, tippelni sincs lehetősége. Amennyiben ez történik, úgy a későbbiekben nincs lehetőség élni a feladás jogával.

3. A feladó miután belinkelte az első képkockát, köteles figyelemmel kísérni a találgatást és megválaszolni a felmerülő kérdéseket (nem csak a rákérdezéseket).

4. Amennyiben az első kép alapján nem sikerül kitalálni a feladványt, további két kép linkelésére van lehetősége, tehát összesen maximum három kép fog rendelkezésre állni. Új képet csak és kizárólag új hozzászólásban tegyetek be! (tehát ne utólag beszerkesztve)

5. Ezen kívül adható segítség információ formájában is, természetesen jól átgondolva.

6. A képeket csak ide (PH! képfeltöltő) lehet feltölteni! PH! képfeltöltő --> használva.

7. A játékot fordulókra osztjuk, egy forduló általában 4 napig tart, ettől lehetnek kisebb eltérések. Aki a legtöbb pontot szerzi a forduló végéig az a nyertes. Egy feladvány megoldása egy pontot ér, azonban ha a megoldással egy hozzászólásban a megfejtő a gyártási év, valamelyik főszereplő, vagy a rendező személyét illetően plusz infót is megad, azért jár 1 bónusz pont is. Fontos, hogy csak a film címével egy hozzászólásban szereplő plusz infóért jár a pont, tehát sem az előtte, sem az utána beírt nem érvényes.

8. Megoldásként mind az angol, mind a magyar címet elfogadjuk, éppen ezért a feladónak mindkét címmel tisztában kell lennie! Más idegennyelvű cím esetén csak a magyar címet fogadjuk el.

9. Csak pontos címet és plusz információt fogadunk el! Természetesen ha karakter elütés van, az belefér, de ha ezáltal más értelmes és létező címet kapunk (Zimmer Feri - Zimmer Frei), akkor nem. Fontos, hogy a több résszel rendelkező filmek esetén - ha van - az alcímet is tartalmazza a megoldás, nem elég számmal jelölni (A Karib-tenger kalózai - A Világ Végén).

Érdemes olyan filmet választani, amit valószínűleg sokan ismernek, tehát a belga művészfilmek helye nem itt van. A kivágott képekre fordítsatok időt, ne legyen jellegtelen, semmitmondó, tartalmazzon némi információt a filmről, de azért ne tegye egyértelművé a megoldást.

Nagy film-barkochba topik

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.