2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Félig-meddig DIY számítógépasztal projekt

Új számítógépasztalom története, a tervezéstől a kivitelezésig.

[ ÚJ TESZT ]

Tervezés #2

Ezek után elkészült a végleges terv. Íme:

Az asztallapból a 186 cm-est lecseréltem a 246 cm-esre, a jobb oldali ALEX maradt a gyári formájában, inkább terveztem mellé 2 polcot a borhűtőnek és a töltőknek. Valamint konstatálva, hogy az asztallapból így meglehetősen széles szakasz lesz a “levegőben” terveztem némi merevítést az asztallap alá, amit az előbb említett polcok “lába” tart.

Ekképpen:

Mivel így a bal sarokban az ALEX és a GERSBY találkozásánál keletkezett volna egy dead-zone, kitaláltam, hogy az L alakú nyúlvány felső, tehát az asztallap részét az asztallaphoz rögzítem, így az alsó, tehát a szekrény része külön mozgatható, kihúzható lesz. A könnyebb mozgathatóság érdekében kitaláltam hogy lábakra rakom. A CAPITA nevűre esett a választás, ami állítható, így nem probléma, ha a 0 rutinom miatt pontatlan lesz a vágás (ami elég valószínű).

A felső rész asztallaphoz való rögzítésére a Praktiker webshopban vadásztam ilyen négyzet alakú alumínium csövet. Valamint egy füst alatt a csavarok, és a hátsó lábak/polcok rögzítéséhez szükséges L vasak beszerzését is innen oldottam meg.

Az ikea rendelés így nézett ki:

Az asztalos barátomnak leadott “rendelés” pedig így:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.