2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

FASTDISK032G - A kínai SSD

Már régóta venni akartam egy SSD-t, és amikor megláttam ezt a 27 dolláros csodát, azonnal lecsaptam.

[ ÚJ TESZT ]

Beszerelés, a Windows telepítése

Beszerelés

Mivel nem adtak hozzá beépítő keretet, ezért úgy gondoltam, majd megoldom én magamnak. És a végeredmény, amit a modderek is megirigyelnének:

Windows telepítése

Igazából azért választottam egy 32 GB-os SSD-t, mert eredetileg ArchLinuxot akartam rá tenni F2FS fájlrendszerrel. De utána rájöttem, hogy ott az ODROID U3 (tesztet tervezek...) netezésre meg filmezésre, így amúgy sem használtam a gépet, ezért úgy döntöttem, hogy befogom „gamer” gépnek.

Mivel az alaplapom nem támogatja az AHCI módot (elvileg ha egyedül teszem RAID-be az olyan mintha AHCI-ban lenne, eredetileg így terveztem, de a telepítési gondok miatt (lásd lejjebb) IDE módban lett telepítve.

El is készítettem a pendrive-ot. Aztán telepítés közben kiírta, hogy nem lehet partíciót létrehozni. Sok keresgélés után rájöttem, hogy nem az SSD-nek van baja, hanem a Win 8.1 ezt csinálja az esetek 90%-ban, ha egy USB-s meghajtó be van dugva. Mivel nekem elromlott a DVD-íróm, és nem is tervezek újat venni, ezért végül Virtualbox-ból telepítettem fel a lemezre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.