2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bemutató: eSATA-USB HDD dokkoló

Külső merevlemez dokkoló: adatmentés, gyorsan, egy korrekt eszköz segítségével bármire.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külcsín

All in 1 HDD Docking: eSATA-USB IDE/SATA HDD dokkoló, kártya olvasó

Jó ideje keresem a megfelelő megoldást "adatrögzítési problémámra", ugyanis nagy méretű adatokat archiválok barátaimnak és cégeknek. A CD/DVD/Bray nem tartozik a kedvenceim közzé. Igyekeznek őket "túlélésre" tervezni, de a mágneses adattárolástól és a sorozatos biztonsági mentéstől nincs stabilabb megoldás jelenleg...

Az elérhető külső merevlemezházak legtöbb esetben tudásukhoz mérten drágák, szerelésük időigényes. A pendrive-ok kapacitása folyamatosan nő, már a negyed TB-ost is piacra dobták. Sebességük azonban nem megfelelő, áruk nem az átlag felhasználó zsebéhez van mérve. Nagyobb kapacitású, akár hordozható tárhelyet olcsóbban is összehozhatsz egy merevlemez és egy HDD ház segítségével. Amennyiben megfelelő csatlakozókkal vannak szerelve elfogadható sebességgel másolhatjuk az adatokat. Asztali számítógép vagy laptop mellett kiegészítő tárhelyként jó megoldás egy hasonló kiegészítő.

A legjobb megoldás, melyet szeretnék bemutatni nektek egy "kiskapu", amit elegendő és megfelelő csatlakozási lehetőséggel vérteztek fel az alkotói.

Külcsín

A fotókra kattintva nagyíthatók a képek!

Elsősorban otthoni "használatra" szereztem be az első példányt,nem terveztem nagyobb lélegzetű leírást, de a barátaim kérésére számokkal is szolgálok a trükkös kis eszközről. Ez a HDD dokkoló többet tud az "átlag társaktól". Ez nem a memória kártya olvasók miatt van. Még csak nem is az EU szabványú csatlakozónak, vagy a "clone" gombnak köszönhető. Az a helyzet, hogy 7000Ft körüli áron nem szoktak eSATA csatlakozót és a későbbiekben felsorakoztatott specifikációkat egybe zsúfolni.

Az eszköz, gyakorlatilag maximálisan elérhető sebességgel képes adattárolóinkkal komunikálni, hála a nagy sávszélességű csatlakozónak! Szeretem ugyan az usb3.0-t és ebből az eszközből is elérhető akár nagyobb modell, de költségesebb és a legtöbb átlagos háztartásban lévő laptop/pc még sokáig nem támogatja ezt a szabványt. Igaz, tesztek során nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az usb3.0 gyorsabban kommunikál az usb2.0 portokon keresztül is. Mégis egy eSATA bővítő vagy Sata vezeték beszerzése, lényegesen olcsóbb.

A "kínai csoda" színösszeállítása, megjelenése megfelelő. Nincs rajta felesleges csicsa, a kis kék led elég erős fényt bocsát ki, tehát mindig minden körülmények között láthatjuk, ha be van kapcsolva. Külön dicséretet érdemel, hogy a tápon is jelzi egy led, az üzemkész állapotot. Mindenesetre sündisznóként tele lehet aggatni memóriakártyákkal, pendrive-okkal, merevlemezekkel, kábelekkel. USB-hub-ként is funkcionál, így külön kellemes, egy zsúfolt sarok esetén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.