2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Erős védelem Erős Pistának

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Jött tegnap egy érdekesen csomagolt esettanulmány a Sunbelttől, amit ezúton osztanék meg...

[ ÚJ TESZT ]

Jött tegnap egy érdekesen csomagolt esettanulmány a Sunbelttől, amit ezúton osztanék meg úgy ahogy van a magyaros ízekért és a kémprogram-eltávolítókért egyszerre rajongó nagyérdeművel. A szöveg a szokásos öntömjénzés, inkább a tördelésre és az illusztrációkra érdemes figyelni:

[kép]
[kép]

Azért még az IT-biztonsági kérdésekben kevésbé jártas Piros Arany és Erős Pista pusztítóknak is érdemes lehet elmélázgatni az íráson, mert van itt egy csemege az ételízesítőkön kívül is.

A CounterSpy első futtatásakor kiderült, hogy a hálózatban szereplő számító­gépek 57%-a volt fertőzött valamilyen kémprogrammal. A fertőzések mintegy 25%-a súlyos, vagy kiemelkedő kocká­zatot jelentő káros alkalmazás, így hátsó ajtókat nyitó kémprogramok – amelyek távolról irányíthatóvá tették a gépeket –, jelszólopók illetve billentyűzet-figyelő alkalmazások egyaránt akadtak az azonosított és eltávolított kár­okozók között.

Na kérem, ebből mindjárt három dolog derül ki számunkra: egyrészt világos, hogy mindenki az Erős Pista receptjét akarja. Másrészt az Univer dolgozói munkaidejükben minden bizonnyal csak a munkájuknak élnek. Végül pedig Sándor Béla hazai mércével mérve is felkészült informatikus.

Kösz a tippért dajkopalinak!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.