2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Furcsa órák támadása :D

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szokatlan kinézetű Arduino alapú órákat raktam össze többféle célzattal karácsonyi ajándék gyanánt.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Végül is ajándékként elég jól fogadták ezeket, a napelemes maradt meg, mert elég kevés célszemély volt, akinek napos a lakása. Illetve a következő napelemes-CD-s cuccok már lítiumakkuval kellene készüljenek, és valamilyen eltérő vázzal (pl. A alakú, az A egyik szárán a napelem, másikon az óra, így lehet a napfénynek háttal az óra, rugalmasabban elhelyezhető.)

Az igazán vad ötletek is odébb vannak még, pl. 30 cm-es álló lineáris óra, esetleg valami majd' méter hosszú lineáris, vagy LED-ekkel megvalósított óra vagy mini lineáris CD-fejmotorral, befőttesüvegbe LED-eket leengedő órák... :D. Idő kevesebb van, mint ötlet :). Különösen, ha ezek valami jóféle steampunk kinézettel készülnének. Mondjuk DC-motor van, rendeltem pár hajtóműves példányt is.
A másik irány a vetítős óra, amiből már van egy, de az borzalmas tákolmány, így, ha sikerül valami értelmeset építeni, arról külön lesz szó :D.

Illetve, Arduino programokat és kapcsolási rajzokat nem mellékelek, mert a programok amilyen egyszerűek, olyan kókány módon lettek összerakva, főleg az Arduino TimeLib-es idő-odébbrángatások, hogy inkább nem :D. A rajzokat sem sok értelme lenne feltenni, mert mi van ezekben? Szervó, aminek tápja, földje meg vezérlése van, meg léptetőmotor, aminek 4 drótja, meg másik 4 a motormeghajtóhoz... Bármelyik Arduino tutorialban ott vannak, értelmesebben, mint ahogyan lerajzolom. :D.
Viszont, ha valakinek kell ilyesmihez rajz/program/segítség, akkor szívesen :).

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.