2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

eMagyarország Tábor 2005

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bizony régen volt. Nem kicsit, nagyon. Elmúlt, de valamiért még most is hihetetlenül szép...

[ ÚJ TESZT ]

Bizony régen volt. Nem kicsit, nagyon.
Elmúlt, de valamiért még most is hihetetlenül szép emlékként örzöm a szívemben az ott eltöltött 6 napot. Nem is tudom mit is írhatnék még. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Kezdjük a legelején...

2005 Nyara sem volt más mint a többi nyár...legalábbis nem sokban ütött el a korábbi nyaraimtól, de egy jelentős dologban igen. Nemcsak nyaralás volt kilátásban, hanem táborozás is. Na de nem akármilyen tábor, Internetes tábor az iHM(Informatikai és Hírközlési Minisztérium) szervezésében. Mivel informatika szakos osztályba jártam és akkor fejeztem be a 10. osztályomat szívesen mentem, ebbe a táborba de azért bennem volt a félsz, hogy mit is fogok majd csinálni 6napig egy rakás "kocka" között. Osztálytársak meggyőztek, hogy jó lesz nekem ott. Jelentkezési lapot kitöltöttem, visszaküldtem, befizettem a csekket és izgatottan vártam az indulás napját, és míg vártam a programosorozat fórumán ismerkedtem a leendő táborozókkal.Eljött az indulás napja. Reggel, korai kelés aztán pályaudvar, jegyeket megvásárol és futás a vonatra. Felszálltunk az Intercityre. Nem telt el sok idő azután, hogy elhagytuk Pécset, és hatalmas viharba kerültünk. Szó szerint szakadt az eső. Kezdtem egyre jobban félni, hogy ha végig ilyen idő lesz akkor nem tudok majd semmit sem csinálni, de innen már nem volt visszaút.

Érkezés

Velencére érkezvén, mentünk a csorda után. Ott már biztosak voltunk benne, hogy nem leszünk egyedül. A tábor bejáratánál instruktorok vártak minket és megkaptuk az első útbaigazítást, aztán regisztráltunk és bemehettünk a tábor területére.
Megkaptuk, ki milyen csoportba kerül és hol lesz elszállásolva. Elvileg 2 részre bontották a tábort és nem lehetett éjjelente mászkálni, mert az instruktorok folyamatosan pásztázták a terepet. Egy dolgot vettek nagyon szigorúan mégpedíg az alkoholt. Akinél találtak azt helyből haza is küldték. De ez a buli nem az alkoholról szólt. Több lány volt mint fiú. El sem hittem, hogy ez egy internetes táborsorozat. Minden napra megvolt a feladat, amelyen mindenkinek részt kellett vennie. Hol, egy történet alapján kellett véleményt alkotnia a csoportnak, hol egy törvénytervezetet kellett támadnia vagy védenie, szóval változatos és jó programnak néztünk elébe. Hihetetlen verseny alakult ki a csoportok között.Mindenki győzni akart, és tettek is érte. A gépteremben legalább a gépek felén szinte állandó munka folyt. Nem tudom, hogy vajon a nyár, vagy az az időszak tette bennem ennyire meghatározóvá ezt az élményt de a legszebb az egészben, hogy nem is érdekel. Soha sehol olyan összetartást, csapatmunkát ennyi idős fiatalok között még nem láttam amit ott. Rengeteg barátság és ismerettség szövődött, sőt voltak akik szerelmbe estek.

Azok az esti bulik....

Minden este volt valamilyen buli a nagysátorban. Még Náksiékat is odaszervezték ami azért elég nagy szó. Hihetetlen bulit csináltak és eszeveszett hangulatot. Minden este más stílusú zenére pöröghettünk. Mindegyiknek megvolt a maga hangulata, és ami érdekes, hogy olyanok is bemerészkedtek a disco-s buliba akikről messziről látszott, hogy a rockzenét szeretik, de ugyanez fordítva is elmondható volt.


A hatos csoport(klikk a nagy méretért:)

A búcsú

Eljött hát a tábor utolsó napja. Összeültünk egy amolyan utolsó "csopi-fogi"-ra (mert így hívtuk a csoportfoglalkozást amelyeken megbeszéltük a másnapi teendőket,feladatokat) és elkezdtünk búcsúzkodni. Ölelkezve sirattuk egymást, és azt, hogy valószínűleg soha többet az életben nem találkozunk így együtt, egyszerre. Voltak határontúliak is és egyszerűen kivitelezhetetlen lett volna egy találkozó megszervezése, Ugyan voltak erre próbálkozások de sajnos mind kudarcba fulladtak. Még a fiúk is el-el ejtettek egy-egy kósza könnycseppet ami azért valljuk be nagy szó.

A lényeg, hogy ottvoltam megtörtént és soha senki és semmi nem fogja tudni kitörölni az emlékeimből azt a kis nyaralást.A tábor sikerét semmi sem bizonyítja jobban annál, hogy én itt lassan 2008-ban blogot írok róla. A tábor után nemsokkal még weboldal is készült a hatos csoportnak.
Sajnos azóta már nincs IHM, nincs hatos csoport és nincs tábor sem.A kapcsolat megszakadozott közöttünk, és mielőtt még az iWiW teret hódíthatott volna a névsorok is elkallódtak, szinte elfelejtettük egymást. Sajnálhatja aki kimaradt belőle, de bízom benne, hogy egyszer még eljön majd az idő amikor a fejesek, vagy aki erről dönt az rájön majd, hogy ezt nem szabad veszni hagyni. Ez egy egyedülállló ötlet és hatalmas buli mind az instruktoroknak mind pedíg a táborozóknak. Miért kellett ezt elvenni tőlünk fiataloktól?
Aki esetleg ott volt az, tudja, hogy miről beszélek(írok). Kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalja a leírtakat és ha esetleg illetékes olvassa eme kis irományt akkor a jövő nyártól indítsák újra az eMagyarország Ifjusági Programot.
Aki ott volt az bátran írjon véleményt.

A táborban készült képek egy része megtekinthető itt.
A hatos csoport honlapja.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.