Hirdetés

2021. június 17., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Elza és Mása emlékére - kutyatartásom 10 éve

A kutyatartás legszomorúbb pillanatai, történetek, emlékek, fájdalmak, amin minden kutyatartó átesik.

[ ÚJ TESZT ]

Maja

A harmadik kutya gondolata onnan ugrott be, hogy most már kéne egy malamut ténylegesen és megalkotni egy színes falkát ezzel, így a három kedvelt fajtámból lenne egy-egy kutya.
Szintén nem találtam olyat ami szimpatikus lett volna, viszont a kutyajövetelbe meg már beleindultam, megvettem mindent hozzá, vibrált a levegő körülöttem úgyhogy lett még egy kaukázusi szintén kennelből, de nem olyan eredményes szülőkkel és munkavonallal, mint Mása, ami jelen esetben számomra előnye. Ismét egy hirtelen felindulású történet volt, de nálam úgy látszik ez a rendszer működik.
Jelenleg 3.5 éves, eddig csak egy farokszőr összefilcesedés alatti váladékozás, gennyesedés (egész farkát le kellett borotválni) és egy valószínű rovarcsípésből adódó fejfeldagadása volt. Egész bújós természetű, nem annyira mint a kuvasz volt, de a másikhoz képest sokkal szociálisabb és gazdaigényesebb. Feljön az ágyba, ölelgetni kell, simogatni kell, karmolgat is érte, csak idővel eltelik vele és elmegy. Ellenben van olyan határozott és karakán, mint Mása is, viszont kevésbé összeszedett és átgondolt viselkedésű, éretlen és nyers, Mása mindig tudta mit akar és tökéletesen végezte dolgát.
Nem volt egyszerű, két kaukázusi azért megvitatja nézeteltéréseit, főleg mivel ők ketten voltak a váltott falkavezérek, de nagy problémák nem voltak velük egyébként, néhány normálisnak tekinthető összekapáson kívül, sőt kifejezetten jó volt az összhang ezt a doki is megemlítette, hogy én valamit tudok. Mondjuk én nem tudom mi az, de működik.

Maja viselkedése sokat változott az elmúlt két hónapban, a kuvasz elvesztésénél is láttam már rajta, de most a kaukázusi temetése óta eltelt egy hét és megváltozott. Állandóan mellettem van, nem akar kimenni az udvarra, fekszik mellettem az ágyban, nem akar játszani. Felnőtt, megkomolyodott a történtek hatására, ráadásul most ő lett a falkavezér egyedül a fiatalok mellett. Majdnem olyan komoly lett, mint Mása, de majdnem olyan bújós is, mint Elza. Mintha a két öreg keveredett volna benne. Látszik rajta a lehangoltság is.
Csináltam a sírhelyüket és odafeküdt eléggé szomorúan és csak nézte mit művelek. Pontosan tudja mi történt és, hogy ott vannak. Mikor mindkettőt temettem akkor is végig ott volt és figyelte mi történik.
Mindent tud. Ő pontosan úgy összeomlott ahogyan én is...

Ők voltak tulajdonképp az első generációs falkám, 3 év Elza, 4 év Elza és Mása és 3 év Elza, Mása és Maja. Ahhoz képest mennyire malamutot akartam valójában ezek a juhászfajták sokkal jobban illenek hozzám, bejöttek nagyon és totál véletlenül, meggondolatlanul alakult így minden, de tökéletes lett végül. Annyira jobban illenek hozzám, hogy a továbbiakban is ilyen fajtákat akarok majd tartani és malamutból legfeljebb csak egyet melléjük, túlzottan más karakterek az én viselkedésemhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.