2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Első hetem a Sony Xperia Sola-val

Szerintem piszok jól néz ki. Lapos, Sony-s, nem túl kicsi, nem túl nagy, mindennek megvan a helye benne.

[ ÚJ TESZT ]

A sztori, a csomag és a ruhásszekrény

A sztori, a csomag és a ruhásszekrény

Figyelem! Achtung! Warning! Pozor! Előfordulhat, hogy a cikkben más gyártókról nem írok szépeket, de ezért ne essetek a torkomnak a hozzászólásokban, ezek az én személyes véleményeim, köszönöm!

Akkor vágjunk is bele, először elmesélem, hogyan lettem okostelefon tulaj és hogy került hozzám a Sola. 2011 áprilisában vettem meg az első droidos telefonom, név szerint egy LG Optimus One-t. Nagyon ódzkodtam az okos(érintős)telefonoktól, mert nem voltak túl jó élményeim (Samsung S5230 – cikk itt), de mint utóbb kiderült, alaptalanok voltak a félelmeim. Nagyon szerettem a One-t, egészen addig amíg nem fogyott el a belső memória, és nem tudtam semmi olyan appot feltelepíteni, amire szükségem lett volna, így a végére a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, és elkezdtem nézelődni egy komolyabb cucc után.

2012. november 5. volt a nap, amikor (hála a Telenor felezős akciójának) hozzájutottam a Sony Xperia Sola-hoz. Már régóta nézegettem, sőt mikor márciusban bemutatták, engem már akkor levett a lábamról, főleg a dizájn miatt. Amikor ezt a cikket írom, már egy hete használom, és még dúl a lamour.

Elég is a mesélésből, térjünk rá a telefon dobozára…

… ami szerintem piszok jól néz ki. Lapos, Sony-s, nem túl kicsi, nem túl nagy, mindennek megvan a helye benne.

Tartozékokból csak a legszükségesebbeket kapjuk, név szerint: microUSB kábelt, töltőfejet, fülhallgatót, és egy köteg papírt. Kapunk viszont egy kis extrát is, pontosabban kettőt. Két NFC Smart Tag-et, ezekre majd később visszatérek. Memóriakártyát nekünk kell beszereznünk, de aki nem nagyiparban fogyasztja a multimédiás tartalmakat, annak elég lesz a kb. 4 giga szabadon felhasználható tárhely.

A tartozékok egyébként jó minőségűek, talán az USB kábel lehetett volna egy kicsit hosszabb. A füles közepes minőségű, de egyáltalán nem rossz. A vájtfülüek úgyis beruháznak majd valami jobbra, akik viszont csak néha-néha hallgatnak zenét, nekik tökéletes lesz. Az viszont jóság, hogy a fülesen van egy darab gomb, de azzal a zenelejátszót is tudjuk vezérelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.