2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Életmódváltásra fel!

Egy cikk arról, hogyan változzunk és változtassuk meg az életünket...

[ ÚJ TESZT ]

A lisztről és a cukorról...

Először is pár gondolat a fehér lisztről és a cukorról...

"Élettani szempontból a koffein, az alkohol és a cukor mellett a fehér liszt az, ami leginkább függőséget okozhat, nem beszélve azokról az adalékanyagokról, melyeket a belőle készült pékárukhoz használnak fel, és bizonyítottan - fizikailag - befolyásolják a szervezetet, illetve hangulatmódosító szereknek minősülnek. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint azok, akiknél már kialakult a cukor iránti beteges sóvárgás, a fehér lisztre is hasonlóan reagálnak majd, ugyanis ugyanúgy képes kiváltani a vércukorszint-ingadozás miatt kialakuló ördögi kört. Minél több szénhidrátot eszel tehát, annál jobban kívánod, minél jobban kívánod, annál többet eszel belőle, ennek köszönhetően pedig annál több kilóval gyarapítod testsúlyodat.

Számos vizsgálat kimutatta, hogy a cukor egyike azon anyagoknak, melyek a legkönnyebben alakítanak ki fizikai függőséget, illetve fő okozói annak, hogy sokan a legnagyobb erőfeszítések ellenére is képtelenek egészséges étrend szerint élni. A cukor ugyanis, miután nagyobb mennyiségben jut be a szervezetbe, erős vércukorszint-ingadozást okoz, hirtelen emeli ugyanis meg az inzulinszintet, ami miatt a vércukorszint lecsökken. Mindez egy rendkívül erős fizikai sóvárgást okoz, mely arra késztet, hogy egyre többet és többet egyél ebből az anyagból."
Forrás: [link]

Valljuk be, erre nem gondolunk, amikor nap mint nap megesszük a kis péksüteményünket, a csokinkat vagy bármit.

Érdemes megnézni, mennyi cukor van abban amit megeszünk: Kattints a képre!

[link]

Ugye, hogy megdöbbentő?

Ha van egy kis időd és érdekel, számold össze mennyi cukrot ettél meg aznap, illetve mennyi szénhidrátot. Kíváncsi vagyok, kinek mekkora szám jön ki?!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.