2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Élet iPhone-nal androidosként

Macek és iPad mellett az iPhone kimaradt az életemből, eddig: most ugyanis bedöglött a Nexusom és kíváncsi is voltam.

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények, okok

Nagyjából négy és fél éve váltottam Androidra, egy használt Samsung Galaxy S II volt az első robotos telefonom. Miután egy év alatt megelégeltem a szoftveres hülyeségeit, eladtam. Ekkor újonnan vásároltam egy Google Nexus 5-öt, melyet nagyon szerettem, majd két és fél év után a kiegészítő mikrofon halála miatt a telefon cseréjére kényszerültem, tavaly nyáron vettem a mostani Google Nexus 5X-emet.

Jól ismerem az Apple termékeit, hat éve használok teljes megelégedéssel egy iMac-et, emellett rohangálós gépnek volt régi fehér MacBookom, bő két éve van egy MacBook Air notebookom is, és azt mondhatom, hogy számítógép fronton semmiképp sem térnék vissza Windows alapú PC-re, a különböző Linux disztribúciók meg azért nem képzik alternatíva tárgyát, mert hangstúdiós környezetben nem tudnak helyt állni.

Korábban volt egy első generációs Google Nexus 7 tabletem, melyet nagyon olcsón vettem felújítottan. Mikor úgy éreztem, hogy nem tudja ez a készülék kiszolgálni az igényeimet, eladtam, majd kis szünettel vásároltam egy Apple iPad Mini 2-t. Mivel hangosítással foglalkozom, így nyomós indok volt a választás során az, hogy a legtöbb digitális keverőpulthoz távvezérlő alkalmazás csak iPad-ra érhető el, androidos táblagépekre nem.

Tehát rendelkezem asztali Apple számítógéppel, Apple notebookkal és Apple táblagéppel is, azonban a telefonom egész eddig kilógott a sorból. Ennek anno az volt az oka, hogy amikor Androidra váltottam a 'kis buta' BlackBerry 8520-ról, akkor még közel nem álltam úgy anyagilag, hogy egy új, vagy egy nem túl régi iPhone-t meg tudjak venni, és a Galaxy S II jobb választásnak tűnt akkor, mint egy öregebb iPhone 4. Aztán mikor a Nexus 5-re váltottam, akkor igen jó ár/érték aránnyal rendelkezett, ennyi pénzért szintén egy használt iPhone 5-öt tudtam volna venni, de a Nexus platform igen vonzó volt, és a Nexus 5 szerintem a maga hibái ellenére igen jó választásnak bizonyult, és ha nem ment volna tönkre még ma is ezt használnám. Mivel nem így alakult, vettem egy Nexus 5X-et, és megelégedéssel használtam lassan egy éve.

A múlt idő indokolt, történt ugyanis, hogy egy bő hete a Nexus 5X bemondta az unalmast, 'bootloop' hiba jelentkezett. Ideiglenes telefonként két opció volt: egy régi BlackBerry 9320, melyen BIS szolgáltatás hiányában nem működik a mobilinternet, illetve a Messenger tanusítványa is lejárt, így maximum Twittert tudok rajta használni WiFi-n. A másik alternatíva édesanyám régi HTC Desire X-e volt, melyet nem sokkal az S II-m vásárlása után vettünk, és akkor is egy középkategóriás készülék volt. Ez azonban olyan gyengén működött, hogy pár nap elteltével vettem egy használt iPhone 5S-t.

Az iPhone 5S-t két okból mertem megvenni. Egyrészt az iPad Mini 2 ugyanazzal az A7 processzorral van szerelve, másrészt azt gondolom, hogy ha már nincs szükségem rá, ugyanennyiért vagy minimális bukással tudok rajta túladni. Venni egy ideiglenes telefont azért is jó döntésnek bizonyult, mert miután megvettem, másnap édesanyám Nexus 5X-ét is utolérte ugyanaz a hiba, mint az enyémet, így a régi HTC telefonját most ő használja.

Miután birtokba vettem a telefont, feltelepítettem rá a megszokott alkalmazásaimat. Ez nem okozott jelentős problémát, mivel nagy részük az iPadon is fent van. A másik pozitívum, hogy a megszokott Google alkalmazásaim a Keeptől kezdve a Drive-on a Fordítón és a GMail-en át egészen a Google Maps-ig ugyanúgy elérhetőek iOS-re, mint Androidra, így ezeket sem kell nélkülöznöm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.