2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Élet a Windows Mobile után

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Külön utat jár majd be a mobil eszközökön a professzionális vonal a Microsoftnál

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés

Nem teljesen új a hír, de annál érdekesebb, hogy a Microsoft a jövőben a kézi eszközökbe szánt operációs rendszereinek más-más utat talált ki. Lesz külön mobiltelefonokra készült közösségi, fiatalos rendszer, lesz ennél profibb, nagyobb tudású rendszer, leginkább az üzleti felhasználóknak címezve, lesz egy rendszer a tévék, lejátszók és külön a tabletek számára optimalizált is.

Ez utóbbi kicsit kilóg a sorból, mert az asztali Windows 7 kernelt módosítja a cég a tabletek számára. Ezeknél az eszközöknél nincs mód (bár nagyon szükség sincs rá), hogy a felhasználói felületet (UI, User Interface) átszabják a hardvergyártók, akik eszközeiket ezzel az alaprendszerrel szeretnék eladni. Ez nem újdonság, az Android is egységes kinézettel érkezik, gyártótól függetlenül.

Viszont ami az írás apropóját is adja, az a mobil platformok eltérő célcsoportokhoz alakított operációs rendszerei, amelyek ugyan nem teljesen különböznek majd egymástól, mégis az adott szegmens igényeihez leginkább igazodó tudással kecsegtetnek. Ezzel elérheti a Microsoft, hogy nem kell egy rendszert megfelelővé tenni mindenki számára, mert emiatt már évek óta nagyon sokan elégedetlenek a rendszerrel, a piaci részesedés pedig csökken.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.