2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Elektronikus számlázás a Hardverapró portálon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Júliustól e-számlát kapnak a Prohardver lapcsalád hirdetési oldalán azok a hirdetők, akik ÁFA-s számlát kérnek.

[ ÚJ TESZT ]

A Hardverapró hirdetési portálon több fejlesztés is folyamatban van a szolgáltatások minőségének javítása céljából. Ezek közül most a többletszolgáltatások igénybe vételénél a vállalkozások számára az e-számla bevezetésére kerül sor július hónaptól.
Azon hirdetőink számára, akik vállalkozásuk költségei között érvényesíteni szeretnék a hirdetésük költségeit, a nemzetközi e-kereskedelem területén már megszokott módszereket fogjuk alkalmazni.

A Microsec Zrt. az elektronikus számlázás megvalósításához teljes körű, a jogszabályoknak megfelelő technológiát biztosít számunkra.

Az elektronikus aláírás technológiája több különböző módon használható ügyviteli és számlázó rendszerekben, alkalmazásokban. Ezen felhasználási területeket összefoglaló néven szokás elektronikus számlázás néven nevezni.
• Számlát tisztán elektronikusan, papír felhasználása nélkül is ki lehet állítani. (Szigorú értelemben véve csak ezt nevezzük elektronikus számlázásnak.)
• Papíron kibocsátott számlához a másodpéldányt elektronikusan, papíralapú másodpéldány nélkül is meg lehet őrizni.
• Papír alapú számlák tekintetében a megőrzési kötelezettség a digitalizált számla megőrzésével is teljesíthető.

A bevezetési időszakban (várhatóan 2015. szeptember végéig) a számlákat egyenként fogjuk ellenőrizni és elektronikusan aláírni, ezért a kiküldési határidőt 48 órán belül tudjuk vállalni. A későbbiekben természetesen áttérünk majd az azonnali kézbesítésre.

Ha vállalkozó ügyfeleink számlát kérnek, az adatok megadása mellett be kell jelölniük a következő nyilatkozatot: Elektronikus ÁFA-s számlát kérek (kattintással megjelöltem)!

Papíralapú, postai kézbesítésű számlát ezek után csak külön megállapodás alapján tudunk biztosítani, kérjük, ilyen igényüket jelezzék a Hardverapró portálon megtalálható elérhetőségeinken.

Az e-számla elkészültéről egy értesítő e-mailt fogunk küldeni az igénylő e-mail címére, ahol a számla letöltéséhez egy linket is mellékelünk.

Azok a magánszemélyek, akik eddig sem igényeltek számlát, továbbra is a megszokott, azonnali kézbesítésű e-nyugtát fogják megkapni a fizetős szolgáltatásaink megfizetésekor.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.