2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Elektronikus könyvolvasó választása

Ha e-book readert akarsz venni, de nem tudod eldönteni, hogy milyen legyen, akkor jó helyen jársz.

[ ÚJ TESZT ]

Rövid bemutató - PocketBook, Prestigio, WayteQ

PocketBook Basic New

Ez az olvasó egy ukrán termék. Cserébe olcsó, magyar a felhasználói felülete, nagyon sok formátumot kezel, viszont a kijelzője "csak" Vizplex, de szerencsére a jobbik fajta (6"-os). Kapható hozzá gyári és (tuffluv) utángyártott tok, ami sajnos nem érhető el minden könyvolvasóhoz.

A kezelését egy ötirányú navi gombbal, illetve a két fizikai lapozógombbal (amiket lehet programozni) tudunk megoldani. Szótárakat kezel, gyorsan reagál. Sötétszürkében és fehérben kapható, ami már rögtön komoly változatosságot jelent az általános fekete színhez képest. A support magyarországi, két év gyártói garanciával. Frissítések a gyártó honlapján elérhetők.

PocketBook Mini 515

Az aprócska könyvolvasók közé tartozik a maga 5"-os kijelzőjével. Fehér-fekete, fekete és aqua színekben kapható. A készülékház jó minőségű, bár kissé csúszós műanyagból készült, de cserébe a készülék pehelysúlyú, mindössze 130g, és 7,2 mm vastag.

Nem érintőkijelzős, tehát a kezelésére a navigombot kell használnunk. A belső nem túl bonyolult, de minden alapfunkciót ellát, amit elvárhatunk egy könyvolvasótól. Pluszban kapunk még néhány játékot is, ha elunnánk az olvasást.

Bővebb ismertető

Prestigio Multireader 3464

Ez a kis olvasó árához képest, ami legolcsóbb volt nemrég a magyar boltokban, meglepően nem teljesít és látszik, érződik "gagyi", olcsó készüléknek. A kijelző 6"-os, egészen jól olvasható. Kellemes a fogása, kicsi a súlya (mindössze 170g), egy kézben is kényelmesen tartható akár hosszabb ideig is. Kicsit ez is recseg, ha erőltetjük, nyomkodjuk. Igazi különlegessége, hogy rendelkezik két hangszóróval, amiktől ugyan nem várhatunk frenetikus hangzást, de szolid aláfestő zenének tökéletesen megfelel, amit produkálnak.

Kellő fénynél (szobában olvasólámpánál) jól olvasható. A gombok nem mindig reagálnak elsőre, de könnyen ki lehet tapasztalni az ideális nyomáspontjukat. A gombok elhelyezése sem igazán tökéletes, de összességében meg lehet szokni. A számítógépre csatlakoztatva könnyedén a megfelelő könyvtárba lehet másolni az olvasnivaló fájlokat.

WayteQ xBook 60w

Nem mindennapi dologként a doboz kinyitásakor egy gyári műbőr tokban találhatjuk meg a készüléket. A súlya a tokkal együtt 377g, tok nélkül 215g, tehát nem fog leszakadni a kezünk, ha hosszabb olvasást tervezünk.

A borítás összeszerelési minősége nagyon jó, nem recseg, nem nyöszörög, az ujjlenyomatokat viszont ügyesen gyűjti. A készüléket gombokkal vezérelhetjük, amik kicsit keményen működnek, cserébe tudunk zenét hallgatni olvasás közben. A szoftver egyszerű, de éppen ezért könnyen kezelhető, nem lehet elveszni benne, ráadásul magyar nyelvű.

Nagyon sok formátummal elboldogul, és az Android rendszerről ismerős FBReader-t kapjuk meg könyvolvasáshoz, bár kiegészítő lehetőségként ott van az Adobe Reader is. Sokoldalúsága miatt első könyvolvasónak tökéletes lehet.

Bővebb ismertető

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.