2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

EHT Black Pearl mod

Egy CoolerMaster CM690 ház átalakulása lépésről-lépésre, sok képpel.

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek

Sziasztok!

Ebben a cikkben bemutatom a házam átalakulását. A modding iránti érdeklődésem 2009-ben kezdődött, ekkortájt figyeltem fel a különböző moddolt gépekre, elsősorban a minimal design jegyében születettek érdekeltek.

Egyre jobban kezdett beszippantani a dolog, így már ebben az évben kimentem a Mod Tech Hall 2009-es rendezvényére.
Az ott látott munkák és emberek mély benyomást tettek rám, így elhatároztam, hogy a következő évi rendezvényen én is már a moddolt gépemmel veszek részt.

Így is történt. A gépemen belső átalakítást végeztem, alumínium takarólemezek kerültek a táphoz, illetve az ODD részleg elé is. A videokártya fölé készítettem egy egyszerű takarólemezt, amely szálcsiszolt volt.
A belső egy matt fekete fényezést kapott, az oldallap egy plexit. Ezt megspékeltem a kábelek szálankénti harisnyázásával és kék ledes világítással. Lényegében ez volt az első komolyabb átalakításom, moddolásom.

Az akkori gépem képei: [link]

Ezzel a géppel mentem ki a 2010-es Mod Tech Hall-ra, ahol nagyon jól éreztem magam, és a rendezvény egy újabb adag inspirációt adott.

A külsővel akartam valamit kezdeni, elkezdtem tehát tervezgetni. Papír, ceruza, radír – készítettem pár rajzot, így szép lassan körvonalazódott, hogy mit is akarok. Ezután a megvalósításon kezdtem gondolkodni. Amikor összeállt az egész mod terve, akkor megterveztem az egészet 3D-s modellező programban.
Azért szeretem így csinálni, mert minden szögből láthatom a tervezett mod kinézetét és pontosan be van „lőve” minden méret, így, ha szükség van rá, csak le kell másolni a megfelelő méreteket.

Igazából volt bennem egy kis félsz az átalakítás nagysága és bonyolultsága miatt, mivel az előző modhoz képest ez az átalakítás nagy ugrás volt számomra, de azért belevágtam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.