2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Egyedi csengőhang készítése GarageBand segítségével.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az alábbiakban egy olyan iPhone-on alkalmazható csengőhang készítési módról írok Nektek, ami nem igényel sem iTunes-t, sem külső programot sőt, magán a telefonon elvégezhető.

[ ÚJ TESZT ]

Mint tudjuk, iPhone-ra egyedi csengőhangot készíteni sosem volt egy egyszerű feladat.
Az alábbiakban lépésről lépésre leírom Nektek, hogy hogyan kell elkészíteni, menteni és beállítani az egyedi csengőhangot iPhone készülékünkön a GarageBand alkalmazás segítségével.

A GarageBand alkalmazást az Apple cég készítette, alapvetően zenekomponálásra való, ám néhány egyéb funkciót is tartalmaz, ezek között pedig a csengőhang készítés is megtalálható.

A program kezdőképernyőjén kattintsunk a bal felső sarokban lévő "+" jelre, majd válasszuk a "Create New Song" opciót

kép

Válasszuk az "Audio Recorder" képernyőn a "voice" opciót.

A bal felső sarokban lévő "hamburger" menüre nyomjunk rá, és láthatjuk a mikrofon sávot.

A skála jobb felső szélén lévő "+" jelre kattintva a "section A" nevű opciót kapcsoljuk automatára.

Kép

Ezután a jobb felső sarokban lévő fogaskerék mellett megjelenik egy hurok, erre kattintva tallózhatjuk be a zenefile-t, amiből a csengőhangot szeretnénk készíteni. Felül választhatunk a gyári Apple loops-ok, a már a telefonra korábban elkészített audio file-ok és a zenetárban lévő mp3 file-ok közül.
Jelen esetben egy mp3 file-ból fog készülni a csengőhang. Itt a "music" fülre, majd a listában legalul a "songs"-ra kattintva megkeressük a kívánt zenefile-t, majd ujjunkat rajta tartva, majd egyik irányba kicsit elmozdítva, "behúzzuk" a zenesávba. A sáv elejére illesztjük és a dolog első részével készen vagyunk.

Kiválasztás

Ezután jön a zeneszám azon részének kiválasztása, amelynek majd meg kell szólalnia a csengőhangban. Ehhez indítsuk el a lejátszást a felül lévő lejátszás gombbal, majd várjuk meg, amíg a kurzor odaér, ahonnan mi szeretnénk, hogy kezdődjön a csengőhang. Ezután ugyanúgy, ahogy egy képre szoktunk nagyítani, a sávot is szét tudjuk húzni és a kurzort megfogva a felső részénél oda tudjuk illeszteni pontosan, ahonnan indulnia kell a csengőhangnak.

Ha beillesztettük, akkor sima swipe-pal menjünk vissza a zeneszám elejére és a bal oldalon lévő "recés" szélén megfogva húzzuk el a dal szélét addig, ahol a kurzort hagytuk. Akkor csináljuk jól, ha megfogást követően a keret sárga színűre vált, ekkor kvázi levágjuk a dal elejét addig, ameddig szeretnénk.

Ezután a dalt bárhol megfogva, visszahúzzuk a sáv elejére.

Ellenőrizhetjük, hogy pontosan onnan indul-e a lejátszás, ahonnan szerettük volna, ha fent bal oldali "vissza" (ez előre hozza a kurzort), majd a lejátszás gombra kattintunk. Ha jól sikerült beállítani a kezdést, akkor mindössze annyit kell tennünk, hogy a bal felső sarokban lévő lefelé mutató háromszögre kattintva kiválasztjuk a "My Songs" opciót, ekkor elmenti a dalt a korábban készített dalaink közé.

Kép

Ezután a jobb felső sarokban lévő "Select" gombra kattintva kiválasztjuk a frissen készített hangunkat és a bal felső sarokban lévő "megosztás" ikonra kattintva az appok alatti sorban lévő "Ringtone" opcióval elkészítjük a csengőhangot.

Ekkor a GarageBand figyelmeztet minket, hogy a hangot módosítania kell, mert a hossza maximum 30 mp lehet.

Csak nyomjunk rá a continue-ra és nevezzük el a csengőhangot, majd jobb felül lévő "Export" opcióra nyomva kész is van a csengőhang.

Kép

Ezután választhatunk, hogy azonnal be is állítjuk, vagy csak okézzuk és tudomásul vesszük, hogy elkészült a csengőhang.

Kép.

(Mivel a Garageband hangfile-ok elég sok helyet foglalnak, helytakarékosság céljából ezután az elkészített hosszú hangfile a GarageBand-ből törölhető, a csengőhangunk a törlés után is megmarad.)

Ha mindent jól csináltunk, akkor a szokásos csengőhang választó menüben már ott kell lennie az új csengőhangnak, jelen esetben a legalsó az.

Kép.

Ezzel kész is vagyunk.
Remélem, tudtam segíteni azoknak, akiknek eddig gondot okozott a csengőhang készítése.

Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.