2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Egy régi asztali lámpa új élete

Erergiatakarékosságból ledesre alakítottam egy régi halogén izzós asztali lámpát.

[ ÚJ TESZT ]

Előzmény

Üdv Minden Olvasónak!

A harmadik monitor megvásárlását követően már nem fért el rendesen a régi asztali lámpám, az idő is eljárt felette (lassan közel jár a 20. évéhez). Mivel kezdett hiányozni a lokális megvilágítás, így új lámpa után kezdtem keresgélni. A fényerő szabályzós lámpák túl drágák voltak és még tetszeni sem tetszett egyik sem, a ledes lámpáknak a fényereje nem győzött meg. Mivel más alkalmazásra terveztem már korábban egy univerzálisnak mondható led driver kapcsolást, így felvetődött az ötlet saját ledes lámpát építek.

A kapcsolás már más berendezésben szépen működött és egy barátommal közösen rendeltünk is az ebay-ről 1W-os power ledeket melegfehér színben, már csak a lámpa donor hiányzott.

A helyi villamossági, világítástechnikai boltokban körülnézve a donornak megfelelő lámpák túl drágák voltak főleg, hogy csak magára vázra volt szükségem, így a neten aukciós oldalakon kezdtem el keresgélni.
Pár napra az ötlet felvetése után találtam is egy elég leharcoltnak kinéző lámpát, amit kemény 500ft-ért hirdetett meg a gazdája személyes átvétellel, szerencsére sikerült a postázást is megbeszélni vele, így ugyan a posta többe volt mint maga a lámpa de még mindig olcsóbbra jött ki mintha veszek egy újat valamelyik üzletben vagy neten rendelem meg.

A lámpa sok időt tölthetett valami poros helyen mivel rettentően koszosan érezett meg, valószínű elfeledve vagy a pincében vagy padláson tárolták. Izzó nem volt már benne, de arra nem is volt szükségem. Szerencsére a burkolati elemeken nem volt törés, és a teleszkóp is használható volt bár nagyon koszos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Külső vezérlőpanel

    A történet még 2007 szeptemberében kezdődött, mikor kislányom nekikezdett jobban jönni menni a lakásban.

  • Mobilrack mod

    Házcsere után zavart a nem egységes előlap, így a tettek mezejére léptem.

  • Lemezhajlító házilag

    Szükségem volt egy lemezhajlítóra a Pincegép készítéséhez, hát készítettem egyet!

  • A Pincegép építésének története #4

    A ModTech Hall-on első díjat nyert Pincegépem építésének története, negyedik befejező rész.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.