2019. augusztus 26., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy macska gondolatai

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sajnos engem sokan nem szeretnek. Egyik fülemet már kölökkoromban elvesztettem, mert ha jól emlékszem...

[ ÚJ TESZT ]

"Sajnos engem sokan nem szeretnek. Egyik fülemet már kölökkoromban elvesztettem, mert ha jól emlékszem egy kutya leharapta. Ezután az a család, aki befogadott, kitett az utcára, mert fél füllel már nem voltam nekik elég jó.
Gondoltam magamban, majdcsak megélek valahogy, vadászgatok, aztán csak befogad megint valaki. Így teltek az évek. A régi elnéptelenedett környék, egyre jobban kezdett beépülni, és sorra költöztek ide a városból az emberek, kisgyerekekkel. Megörülten, hogyha eddig nem, most majd biztos szerető otthonra lelek.

Hirdetés

Ám sajnos tévedtem. Fél fülem, és hányattatott sorsom miatt, nagyon sokan nem szerettek, mondhatni utáltak engem. A gonoszabbak megdobálnak mindennel, ami csak a kezük ügyébe kerül, emiatt a fejem mindig sebes. Nem csak esztétikailag zavar, hanem bizony fáj is. Aludni se tudok néha. A rossz élmények miatt, az alvás se alvás már számomra. Kinyújtott karmokkal, fél éberen bujdosok a fűben, mert sorstársaim se nagyon kedvelnek.

Egyszer azonban fordult a kocka. Egy új család költözött az utcába, akik szintén cicára pályáztak, sikertelenül. Gondoltam, itt a nagy lehetőség! Egy hideg januári estén, amikor jöttek haza, nagy nyávogva futottam feléjük, gondolván, hogy vagy megszánnak, vagy megdobnak. Már nem is érdekelt a dolog. Ám az átok megtört. Egy nagyon kedves, ám külsőleg zord, mindig fekete rocker cuccot viselő fiatalember kerek szemekkel rám nézett, és ezt mondta: "Ki bántott téged te kis szegény". Éreztem, hogy jó úton haladok afelé, hogy valaki befogadjon. Bementek a házba, és hoztak ki nekem egy-két szelet szalámit. Mivel már egy hete nem ettem, nagyon megörültem neki. A házba még nem merészkedtem be, nem tudtam, hogy mi vár rám.

Így teltek a napok, egyszer azonban kedvesen beinvitáltak otthonukba, és én leülhettem a radiátor elé. Akkor ez nagyon jól esett. Azóta eltelt nagyon sok hét, és nekem egyre jobb sorom lett. Már saját tálkám van, a házba is rendszeresen bejárkálhatok, és még a gazdim se szidott le, amikor kicsit megjelöltem a földön álló zúgó dobozát. Bár látszólag nem örül neki, és jó hideg vizes kézzel meg is fröcskölt, de tanultam az esetből. A többi itt lakó se bánt már annyiszor mióta tudják, hogy van otthonom, és szép a bundám. Viszont a régi rossz emlékek sajnos megmaradnak...""Ezt a képet a gazdim készítette rólam"

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.