2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Egy adag nosztalgia: Gothic

Üdvözöl az új otthonod, egy borús világ kegyetlen szelete. És, hogy te ki vagy? Az itt senkit se érdekel!

[ ÚJ TESZT ]

Grafika, harcrendszer

A grafikáról túl sok mindent nem lehet mondani, akkoriban jónak számított, természetesen majdnem másfél évtizeddel később aligha lehet elismerő szavakat mondani rá. Az már szubjektív, hogy mai szemmel kit rettent el. Nekik lehet jó hír, hogy a játékhoz készült több mod is a grafika feltupírozására, de sajnos ezekről bővebben nem tudok nyilatkozni, nekem a játék így is tökéletes volt.

Az irányítás eltér a megszokottól kis mértékben, de lényegesen maga a harcrendszer más, fura, vagy épp ahogy tetszik. Az átlag TPS játékoktól eltérően nem az egeret fogjuk kattintgatni, azt elég egyszer lenyomnunk és nyomva tartatunk, a többit a különböző iránybillentyűkkel csináljuk. Ez eleinte szokatlan lehet, de kis gyakorlással bele lehet jönni.

A fegyvereket tekintve egykezes, kétkezes fegyverek, íj, íjpuska és különböző varázslatok érhetőek el. A varázslatokat még bonthatjuk két csoportra. Az egyik a varázstekercses verzió, ahol is az adott varázslat annyiszor használható ahány tekercs van belőle. Ezeken felül elérhetőek az úgynevezett rúnakövek. Előnyük, hogy használat után nem tűnnek el, addig használhatjuk őket, míg a manánk bírja, viszont minél erősebb a varázslat, annál magasabb körét kell ismerni az adott mágiának!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.