2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

[Égt]: Én és a Galaxy Tab, az első év

18 hónap után már össze lehet foglalni, hogy mit is jelent egy tab, amikor kézben van és nem kibicelnek.

[ ÚJ TESZT ]

Újabb fél év után

A cikk előző oldalainak megírása óta eltelt egy fél év. Tehát most már másfél év tapasztalatairól írhatok.

A fent leírtak most is megállnak, sajnos minden tekintetben. Az, hogy nem karcos, nincs vele külsőleg semmi gond, pozitív. Az, hogy megkergült az akksi, negatív, főleg annak a fényében, hogy ez a kérdés azóta meredeken romlik. Minden szép és jó mindaddig, amíg a 3G ki van kapcsolva. Amikor bekapcsolom, irreális akkumulátor töltöttségi szinteket kezd kijelezni, amivel az a fő baj, hogyha a kijelzés eléri a minimumot, az android kikapcsolja a tabot, függetlenül attól, hogy mennyi az akksiban valóban benne levő töltés.

Ilyeneket csinál, hogy töltés után bekapcsolom a 3G rádiót, rövid idő alatt lemerül a felére a kijelzés szerint az akksi. Használom kicsit, majd kikapcsol. Nem veszem észre, visszakapcsolom, van benne 47% kraft. He? Este feldugom a töltőre, véletlenül bekapcsolva felejtem a 3G-t, reggel leveszem róla, 50% alatti töltöttség. Vagy kikapcsol, lemerülés miatt. Kifejezetten felizgat a kérdés, hogy egy töltőn levő használatlan tab mitől merül le. Ha nem használom a 3G-t, akkor két-három kikapcsolás után észhez tér és működik, bár az akksi fáradásának jelei érezhetőek. De ennyit el tudnék viselni, mert bír annyit, amennyi az én használatomhoz kell, az meg mindegy, hogy amikorra befejezem az olvasást vagy mást, akkor mennyi nafta marad még benne.

Szóval az újabb összegzés: ha nem lenne ez az anomália az akksival, még mindig elégedett lennék vele. De így, hogy nem üzembiztos, így már átkerült nálam a mocskos drága kategóriába. Még nem járt le róla a T-s hűség, de már lényegesen romlott a használhatósága, ez ultragáz. Ennek ellenére is biztos vagyok benne, hogy lesz utódja, egy fullhd 10 vagy 12-es tab, de hogy nem samu lesz, az is erősen eldőlni látszik.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.