2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

[Égt]: Én és a Galaxy Tab, az első év

18 hónap után már össze lehet foglalni, hogy mit is jelent egy tab, amikor kézben van és nem kibicelnek.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2010 októberében kezdtek szállingózni a hírek arról, hogy tabletet, igazi tabletet lehet venni. Úgy értem: bemegyek a három betűs falusi bevásárló központba (bót), leteszem a lét és a kezembe adják. Itt, kicsit vidéken, a vásárlás meg a beszerzés nem mindig úgy megy, mint Nagyfaluban, úgyhogy az a tény, hogy a kezembe adják raktárról, az nagy dolog volt.

Jártam pár hétig a szolgáltató nyakára, hogy lesz, mikor stb. stb. mígnem egyszer azt mondták, november 1-től lesz. Október végén pont arra jártam, nagy, plázaszerű bótban, gondoltam, semmibe nem kerül rákérdezni, hát rákérdeztem.

Kihozták a raktárból. Letették elém. No, ezt már nem viszed vissza. Így lett Samsung Galaxy Tabom, az első sorozatból, a 7 collosból. Erről írtam Én és a Galaxy Tab rövidítésével [Égt] prefixszel a személyes blogomban.

Úgy gondolom, majdnem 13 hónap után már össze lehet foglalni, hogy mit is jelent egy tab, amikor kézben van és nem kibicelnek.

A külső

A Tab hátulja fehér műanyag. Amikor megvettem, volt rajta egy védőfólia, azt szépen körbevágtam, ahol kellett és rajta hagytam. Eddig bírta, most már hajlik, gyűrött, úgyhogy le kell vennem, mert ronda és nem véd. Értelemszerűen a hátulja, mint az újé, hiszen semmi nem érte egy év alatt.

A kijelző szintén karcmentes. Pedig nem volt kímélve, nyilván értelmetlen károkozást sem kellett elszenvednie. Ahogy egy normális ember használja, ésszel, de nem túldédelgetve. Így karcmentes maradt.

Viszont a kijelző egy borzalmas ujjlenyomat gyűjtő. Kicsit szöszöl az ember a Tabbal, olyan mocskos lesz, hogy hihetetlen. Pár hét után az ember feladja, mert egyszerűen annyit nem lehet takarítani, mint amennyi zsírt magáraszed. Ettől még jól látszik a képe, semmi gond nincs vele, csak ha laposabb szögből nézi valaki, akkor feltűnő az FBI ujjlenyomat-katalógus rajta.

Az akkumulátorról

2-3 hete kezdtem megijedni, mert elkezdett vészesen csökkenni az üzemidő. Két napig töltőn, lehúztam, először 99, majd 98, később már alig 97% kapacitást mutat. Használom kicsit, pár dolgot megnézek rajta, 60%. OMG, mi ez?

Kiderült, hogy ezt az akksit LE KELL meríteni. Egyszer 2% körülire lemerítettem, akkor tettem fel a töltőjét, szinte akksit cseréltem benne. Most pedig koppra, kikapcsolásig merült, azóta töltöm. Ez sokat segít, lényegesen jobbnak tűnik utána az akksi állapota.

A drótja

Egy nagyon dizájnos töltője van, amibe a hozzá adott kábel szabvány USB dugóját kell dugni. A töltő is, a dugó is szinte lakkozott zongora felületű, hibátlan, szép. Csak csúszik, mint a jégpálya. A dugó egy év alatt nem lazult meg annyira, hogy csak úgy kikapkodjam a töltőből, igaz, ritkán vettem ki belőle. A Tabba egy spéci, sokpólusú dugóval csatlakozik, azzal nem volt problémám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.