Hirdetés

2020. július 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay segítség kezdőknek

Hogyan csináljuk hatékonyan, egyszerűen? Tanácsok, tapasztalatok, intelmek!

[ ÚJ TESZT ]

Vásárlás és termékkeresés

Ebben a részben a saját szokásaimat írom le. Biztos van aki másként csinálja, de nekem ez vált be és akinek elmondtam azok mind örültek neki.

Azért jó ha ezt elolvasod és alkalmazod, mert az elején rengeteg időt spórolhatsz meg magadnak és valószínűleg a legjobb ajánlatot fogod megtalálni.

AZONNALI VÁSÁRLÁS (BUY IT NOW):

Kész vagy minden regisztrációval és a számládon van pénz.
Az első vásárlásnál ajánlatos a biztonság kedvéért valami olcsóbbal kezdeni, csak ha mégis valami nem klappol, akkor kevés pénzed bánja.

Hirdetés

A kevés az már 1$-nál kezdődik…………hihetetlen, de igaz és ebben már a szállítási költség is benne van!
Persze ez valami apróbb bóvli dolog, de ezt is nálunk minimum 500-1 000 Ft körül kapod meg és az is ugyan az a bóvli lesz.

Most az olcsót azt tegyük félre, mert a folytatásban leírtakból az is kiderül.

Egy konkrét példát fogok nektek leírni árakkal és a vásárlás teljes menetével. Ez most egy alacsonyabb értékhatárú termék lesz, amire biztos nincs még vám sem ÁFA.

Mondjuk szeretnél egy Casio karórát.
Kiválasztottad a típust, már esetleg egy boltban fel is próbáltad, de még nem vásároltad meg.

Legyen egy Casio STR-300C-1 típusú karóra.

Először csinálj egy magyarországi piackutatást a neten. Google-ba beírod és végigbogarászod az ajánlatokat. Az Árgépet mindig érdemes alapul venni, bár ebben az esetben nem itt találtam meg a legolcsóbb verziót.

A következő a végeredmény:
Az órát 11 000 és 13 500 Ft között tudnánk megrendelni itt Magyarországon, ingyen házhoz szállítással, ebben az esetben valószínűleg utólag kell csak fizetnünk és garanciát is kapunk az órára.

Most jön az eBay, a termék kiválasztása:

Én mindig a www.ebay.com -ot használom. Van magyar oldal is a www.eim.ebay.hu, de azt nem érdemes használni, mert ott sem az árfolyam nem jó, amivel számolnak, sem a szállítás nem stimmel sokesetben.
Amit még használhatsz az a .de vagy a .co.uk tehát a német és az angol oldal, de itt általában drágábbra jön ki minden, viszont ha itt nagyobb értékű dolgot vásárolsz és az valóban Németországból vagy Angliából jön, akkor már nem lesz többlet költséged. (ÁFA, vám)

Belépsz a megfelelő módon és egy teljesen angol környezetben találod magad. Esetleg használhatod a Google oldal fordítóját, bár szerintem az csak bezavar, inkább tegyél szert egy kis angol nyelvtudásra.

Először is a kereső mezőbe (amit a felső léc alatt találsz közvetlenül) beírod a pontos nevet, tehát ez esetben: Casio STR-300C-1
Rányomsz a Search = Keresés gombra, ekkor kihozza a találatokat, ami jelen estben 8 db.
Most közvetlenül a találatok feletti léc jobb oldalán van egy ablak, aminél az van kiírva, hogy Sort by itt beállítjuk, hogy Price + Shipping lowest first, tehát az ár + szállítási költség együttesen a legalacsonyabb legyen az első helyen.
Ekkor fel szokott ugrani egy másik ablak, amiben rákérdez az országra, itt értelem szerűen kiválasztjuk Hungary-t, hisz ebben az esetben fogja tudni csak kiszámolni a pontos szállítási költséget.
Ha ide nem szállítanak, akkor csak azok a találatok fognak megjelenni, amiket kishazánkban is postáznak.
Erre az egészre nincs szükség, ha már eleve bejelentkeztél az eBay-re.

Még egy dolgot állítsunk be.
Ennek a felső lécnek a bal oldali részén találunk négy gombot, ebből válasszuk ki a Buy It Now nevűt, ami az azonnali vásárlást jelenti, tehát itt nem kell licitálni, hanem az ár és a szállítási költség együtt a végleges költséget mutatja.

(A licitálásra majd később visszatérünk.)

Ebben az esetben ez az óra 32$-ba kerül, szállítással együtt Magyarországra.
Sajnos most nagyon drágán mérik a dollárt (253Ft), ezért ha átszámoljuk, akkor ez 8100 Ft, de már így is közel 3 000 Ft-ot spóroltunk, ha ugyan ezt 210 Ft-os dollárral néznénk (3 hónappal ezelőtt még annyi volt), akkor 6700 Ft lenne, ami közel fél áron van!

Hát tessék!
Már itt is van egy ok az eBay-re, és ez csak egy hasra ütéses választás volt.
Persze a garancia az csak a vásárolt országra szól, ha csak nem valamilyen speciális világgarancia van hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.