2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay és a PayPal: mit és hogyan? II.

Tapasztalatokon alapuló cikkünk az eBayen történő vásárlások kapcsán íródott. Nem szentírás, de hasznos!

[ ÚJ TESZT ]

Csomag nyomon követése / vám

A csomagokat akkor tudjuk nyomon követni postán, ha a feladóval előre egyeztetve kérjük tőle ezt és ezt a szolgáltatást a feladó kiválasztotta miattunk, vagy a választott csomagban benne van. Ha végig futár viszi, akkor majdnem lépésről-lépésre lehet követni a termék kiszállítását. Ha sima postai kiszállítást kértünk, akkor általában a feladó ország határáig, vagy a címzett országának központi postahivataláig tudja nyomon követni a feladó a levelet (ha a fogadó posta rendszere ezt támogatja).

Bizonyos esetekben a feladók megadnak egy elérhetőséget a saját honlapjukon (okos húzás, szó se róla), ahol az általuk megadott adatokkal lehet nyomon követni a terméket, általában a reptérig vagy a központi postázóig.

Mást nem tudunk tenni annak érdekében, hogy a terméket végig nyomon tudjuk követni - én legalábbis nem tudok másról.

Végülis ők is követhetik a csomagot....

Vám illetve ÁFA kérdés. No ez az, ami már tényleg nem rajtunk múlik. Körülbelüli értékekkel lehet számolni az alábbi oldal segítségével. Az elmondható, hogy van akinek a csomagját megfogják, van akiét nem. Ha megfogják, akkor kell az e-Bay-es vásárlásról egy dokumentum, a PayPal-tól a fizetési bizonylat, illetve ha a bankkártyáról vették le az összeget, akkor arról a kivonat vonatkozó része.

Reméljük erre senkinél sem kerül sor, de a lehetőség adott. Kisebb csomagoknál nem szoktak ilyenekkel szórakozni, de az ördög sose alszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.