2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

E-boda i200: A belső érték a lényeg

A Távol-Keleten készül és a szomszédból érkezik: az ára meglehetősen barátságos, csak a képét ne lássam...

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A külső nem egy Pininfarina által megálmodott műremek, sőt inkább a 12 egy tucat kategóriából származik. Semmitmondó, kissé széles káva foglalja körül a csalódásom tárgyát: a kijelzőt!

Mivel meglehetősen olcsón jutottam hozzá, így nem kéne bántson, de 2014 november végén az ember többet várna egy kínai "filléres" tablettől is. Ez a borzalom egy 7" 1024x600 -as felbontású (~160 DPI) TFT panel, és abból is majdnem a legalja! Betekintési szög a 0-hoz konvergál, olyannyira, hogy szemből sem teljesen látható, amit az ember nézne rajta.

Maximális fényerőnél, azért helyére kerülnek a képek és a színek, de ez jobban terheli az akkumulátort, mint tudjuk. Egyszerre maximum 5 ponton képes érzékelni az érintést, kapacitív módon. A kijelzőt üveg fedi, de túl erős karcállóságot nem nézek ki belőle sajnos.

Szemből a kijelző egyik sarkánál található egy 0,3 megapixeles kamera vaku nélkül és a fényérzékelő szenzor, ami működik, de egy kicsit lassú.

A készülék egyetlen oldalára zsúfoltak mindent a készítők, illetve még a hátlapra, de azt pár sorral lejjebb. Szemből-felülről tartva a gépet, balról-jobbra: Bekapcsoló/feloldó gomb, 3,5-es sztereó jack aljzat, OTG képes micro USB, hangerő fel, hangerő le.

A megszokott Android kezelőgombok virtuálisan a kijelzőn kaptak helyet egy képernyőképgombbal és virtuális hangerőgombokkal együtt.

A készülék hátulja egészen pofás lett: egy kék 3D mintázatú rácsot láthatunk, melyen a kezelőszerveknél feliratozás van, és itt található a memóriakártya-foglalat és reset is, illetve jobbra egy 2 megapixeles kamera, ami fix fókuszos és segédfény nélkül próbálkozik több, de inkább kevesebb sikerrel megörökíteni a képeket.
Alul pedig a hangszóró, márka- és típusjelzés, valamint egy Intel felirat és különböző tanúsítványok láthatók.

forrás

A súlya nem megterhelő, mindösszesen 280 gramm. A méretei pedig a szokásos keleti 7"-os gépek átlagát hozzák: 191 x 109 x 9,65 mm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.